Banansoftice med peanutbutter og chokolade


Bananer er virkelig geniale! Det er uden tvivl den frugt, jeg bruger allermest i min madlavning, da den fungerer perfekt som naturligt sødestof i brød, kager, smoothies etc. Faktisk kan jeg gå helt i panik, hvis vi pludseligt ikke har flere bananer herhjemme. Det samme gælder, hvis vi en sjælden gang er løbet tør for peanutbutter. Eller chokolade. Åh, gru! De tre varer skal ligesom bare være der, for så kan det aldrig gå helt galt. Jeg tror faktisk sagtens, at jeg ville kunne leve en kortere periode udelukkende af banan, chokolade og peanutbutter. De tre ting udgør sådan en skøn treenighed, og så bilder jeg mig selv ind, at det hele er herre sundt (uanset mængde, ahem..). Jeg mener, nødder er jo smækfyldte med gode fedtstoffer, ik? Og en banan er en frugt. Frugt er sundt. Og chokolade, det er sundt for sjælen. Og sådan klares dén samvittighed. Nu til bananisen!

Når bananer nedfryses og efterfølgende tages op og blendes, så sker der ting og sager. Konsistensen bliver virkelig is-agtig og super smooth, hvilket er SÅ lækkert. Det kræver dog sin blender at klare de frosne bananklumper, men ellers må man lige lade dem ligge og tø lidt på køkkenbordet først.

Banansofticen spiser jeg ofte som morgenmad eller som snack, men den kan også fint gøre det ud for en sund dessert. Til én portion bruger jeg:

- 1-2 frosne bananer i skriver
- 1 spsk peanutbutter
- Evt. lidt vaniljepulver, akaciehonning, kakaopulver, frysetørrede hindbær - mulighederne er mange

Hele baduljen blendes såmænd bare, og herefter drysses med chokolade og hindbær. Mums Filibaba! ;)


Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg