Bønnecookies med chokolade


Disse cookies må nok kategoriseres under 'køkkeneksperimenter'. De opstod grundet en ustyrlig trang til noget sødt, som dog blev overmandet af en rygrad, der mindede mig om, at ferien altså er ovre, og at sukkerindtaget dermed bør minimeres bare en smule. Men, som vi alle ved; når chokoladelysten først er indtruffet, så må der handles! Altså listede jeg i køkkenet, hvor jeg ransagede skabe og skuffer for potentielle kageingredienser. Eneste kriterie var, at det skulle være nogenlunde sundt. Og det var her, at jeg faldt over en dåse kidneybønner. Bingo, tænkte jeg. Du tænker måske mere; BØNNER? I en kage!? Og jeg forstår, men frygt ej! Bønner holder max, hvad end de smides i en omgang chili con carne, indeni en tortilla, eller som nu i en...kage. De bidrager med masser af proteiner, de giver desuden en lækker, fudgy konsistens, og de kan snildt gøre det ud for det traditionelle hvedemel. I hvert fald i dette tilfælde. De fleste andre gange ville jeg nok alligevel holde mig til sukker, hvede og smør, og så bare gå efter alt med måde princippet. Dog skal der ikke være tvivl om, at opskriften på disse herligheder fortjener at blive delt. Deres nogenlunde fornuftige næringsindhold gør det ligesom helt legalt at køre en håndfuld cookies indenbords, og det er sgu en meget dejlig ting. (De fungerer forresten også fint som morgenmad, skulle jeg hilse og sige fra undertegnede).

Hvorom alting er, kommer her opskriften på bønnecookies, som kan spises med god samvittighed og tilmed være klar på under et kvarter fra start til slut. Se, dét er da værd at tage med, når man pludseligt står med en kagelyst der skal fodres asap. Here goes:

- En dåse kidneybønner, skyllede og drænede for vand
- 1 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 dl ahornsirup eller honning
- 1/2 dl kokossukker
- 2 spsk mælk
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk peanutbutter
- 2/3 af en plade chokolade (eller en hel plade, så skidt da), jeg brugte 72%

- Alle ingredienser, med undtagelse af chokoladen, stavblendes eller smækkes i en foodprocessor, hvor det køres til en ensartet masse. Chokoladen smeltes over et vandbad (eller i mikroovn) og tilsættes dejen. Herefter kommes 9 dejklatter på en bageplade, hvorefter kagerne ryger en tur i ovnen ved 200 grader varmluft. Mine fik 11 minutter, men hold øje med dem! Det går nemlig hurtigt.
Cookies'ne er bedst helt afkølede, og faktisk allerbedst dagen efter.
Det var det, simple as that!





Kommentarer

Populære indlæg