Italienske kødboller med smæk på smagen


Jeg er ikke den store kødspiser, så når jeg endelig laver retter, hvori der indgår kød, så skal det saftsusme smage godt! Og det gør disse kødboller altså! De er proppede med lækre sager, som sætter fut i smagsløgene, og som gør det hele lidt mere interessant, end sådan nogle kødboller ellers ofte kan være. Det er dog alligevel ikke fordi, det er den store kulinariske videnskab, vi er ude i her. Det handler udelukkende om at vælge gode og friske råvarer, og så ikke at være bange for krydderier.

Til 4 personer skal bruges:

Kødboller
- 500 gram hakket okse eller kalvekød
- 1 håndfuld friskrevet parmesan
- 2 store håndfulde frisk basillikum
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- en lille frisk chili
- 3-4 fed hvidløg
- 1 halvstort løg
- 1 lille håndfuld grønne oliven uden sten
- 4-5 skiver parmaskine
- Salt og peber
- Paprika
- Olivenolie til stegning

Tomatsovs
- Olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 250 gram friske cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- Frisk basillikum, resten af potten
- Tørret oregano
- Balsamicoeddike
- Et nip sukker
- Salt og peber

Til servering
- Pasta, gerne frisk
- Parmesan

Først laves farsen til kødbollerne. Kødet blandes sammen med æg, rasp og krydderier og æltes/røres godt, evt. med en håndmikser. Herefter tilsættes parmesan, hakket basilikum, hakket parmaskinke og hakkede oliven. Chili, løg og hvidløg tilsættes også. Kødbollerne formes og gennemsteges nu i olivenolie. Imens laves tomatsovsen i en gryde.

Løg, hvidløg og chili svites i olivenolie. Cherrytomater skæres i små stykker og tilsættes sammen med resten af basilikummen. Herefter gives et skævt balsamicoeddike og et nip sukker. Lad det stå og hygge sig i en 10 minutters tid ved lav varme. Efterfølgende tilsættes tomatpuré, hakkede tomater, tørret oregano, salt og peber.
Tomatsovsen hældes nu over i panden med kødbollerne, og det hele vendes lige rundt. Man kan pynte  med mere frisk basilikum, for det ser nu så pænt ud.

Retten bør serveres med frisk pasta, revet parmesan og så lidt vino on side. Måske også en grøn salat og noget brød, hvis man er til den slags. Velbekomme!


Kommentarer

Populære indlæg