Chiagrød på soyayoghurt


Forleden dag, da jeg listede rundt i Ren Kost i Jægergårdsgade (som i øvrigt er en af Århus' bedste helsebikse!), faldt jeg over chiafrø på tilbud. Med hjem måtte de, for jeg har længe ønsket at smage den ekstremt instagrammede køleskabsgrød lavet på chiafrø. Og den er da også både pæn og lækker, om end chiafrøene til forveksling kan minde en smule om haletudseæg, når de sådan svulmer op over natten. Ikke desto mindre smager grøden glimrende, og de sorte frø er desuden herresunde. De er nemlig både rige på antioxidanter, proteiner, kalk, kostfibre og ikke mindst omega-3-fedtsyrer. Faktisk indeholder to skefulde af de små sundhedsbomber omega-3 svarende til en stor laksefilet. Det er altså en pæn portion.

Jeg lavede min grød på soyayoghurt og soyamælk med vanilje, men man kan bruge det meste. Skyr, kokosmælk, mandelmæk, rismælk, whatever. Det hele skulle vist gå an.

Chiagrød på soyayoghurt
- 2 spsk chiafrø
- 1 dl soyayoghurt, natural
- 1 dl soyamælk med vaniljesmag
- 1 tsk vaniljepulver/sukker

Fremgangsmåde
Rør ingredienserne sammen og stil blandingen på køl i en lufttæt beholder natten over. Næste morgen rører man lige rundt i baduljen, og så kan man ellers toppe med det, man nu er i humør til. Banan og peanutbutter er min evige go-to kombination, men friske bær ville da også være lækkert!

Kommentarer

Populære indlæg