Dessert-galette med æbler, mandler og rosmarin

Det er efterhånden blevet lidt af en naturlov, at de dage hvor jeg ikke arbejder, der bager jeg. I dag var ingen undtagelse, og vejrets kraftige påmindelse om, at det er efterår lige om lidt, gjorde det ligesom helt legalt at bage kage på en tirsdag. Og for at det ikke skal være løgn, fik jeg faktisk slæbt min trætte krop op i fitten i morges, hvor løbebåndet blev tæsket igennem i (hvad der føltes som) pendulfart, imens Jay Z fik rappet et solidt styrkeboost gennem min øregang. Så jeg pudser lige min glorie og tager et ekstra stykke kage med op under dynen. I virkeligheden forholder det sig dog sådan, at mit fitness-medlemskort efterhånden er blevet godt støvet, eftersom det har ligget og puttet sig i min pung i små tre måneder. Men det skal være slut nu, skal det! Projekt 'stramme lår' coming up! Et projekt der dog absolut ikke ekskluderer søde treats. Der skulle jo gerne være balance i sagerne, ik?

Galette med æbler, mandler og rosmarin

Dej:
- 100 gram ølandshvede
- 100 gram hvedemel
- 50 gram havregryn
- 2 store spsk kokosolie
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk mandelessens
- 2 spsk akaciehonning
- Ca. 5 spsk vand

Fyld:
- 4 æbler
- 1 stor spsk kokosolie
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk sukker
- 1 spsk brun farin
- En håndfuld mandler

Fremgangsmåde
Start med at lave dejen. Alle de tørre ingredienser røres godt sammen, hvorefter honning, mandelessens, vand og kokosolie tilsættes. Kokosolien skal lige smeltes i en gryde eller i mikroen, før den kommes i blandingen. Dejen æltes nu sammen til en fast kugle og stilles væk.
Æblefyldet laves ved først at skære æblerne i tynde både. Efterfølgende vendes æblebådene sammen med smeltet kokosolie og resten af ingredienserne - på nær brun farin og mandler!
Rul nu dejen ud med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Kom herefter fyldet på, men sørg for ikke at lade det nå helt ud til kanterne. På toppen drysses med brun farin og hakkede mandler, inden kanterne vendes op om fyldet.
Galetten bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Et voilà, så er der kage med et minimum af opvask!
Kommentarer

Populære indlæg