Kanelsnurrer goes healthyHvis man er i Hovedstaden, bør man unde sig selv at slå et smut forbi et af Meyers Bagerier. Dels fordi brødet er i en klasse for sig, og dels fordi man der kan få en lille bid af himmelen forklædt i smørbagt bolledej og snakset kanelremonce. Kanelsnurren er et lækkert bekendtskab, om end et ikke særligt sundt bekendtskab, hvorfor det hurtigt kan gå hen og blive en smule farligt, hvis man lader det udvikle sig til en seriøs kærlighedsaffære. Medmindre man er typen, som har godt styr på dét der med mådehold, bevares. Det er bare noget, som undertegnede arbejder på...

Men hvorom alting er, har jeg min daglige færd i Århus og ikke i København, så jeg slipper faktisk helt for dét problem (dermed ikke sagt, at et Meyers Bageri i Århus ikke ville falde i god jord - det ville da være mega nice!). I stedet har jeg et par gange kastet mig ud i selv at bage en sundere udgave af den lækre kanelbasse. Dejen har jeg gjort grovere, og remoncen har jeg kreeret af friske dadler, banan og så selvfølgelig, kanel. Og det blev et hit! Ikke som originalen, men som et alternativ der bestemt går an til hverdagssnacking eller til madpakken.

Sundere kanelsnurrer

Dej: 
- 25 gram gær
- 1 dl mælk
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie eller smeltet smør
- Ét drys salt
- 1 æg
- 125 gram hvedemel
- 125 gram grahamsmel
- 25 gram havregryn
- Et lille revet æble

Remonce: 
- En lille banan
- 15 friske dadler
- 2,5 spsk kanel

Fremgangsmåde
Mælken lunes og gæren opløses deri. Honning, olie og salt tilsættes. Tilsæt nu ægget og rør derefter mel og havregryn i lidt ad gangen. Til sidst tilsættes det revne æble. Ælt dejen godt og lad den hæve under et viskestykke i en lille times tid.
Fyldet/remoncen laves blot ved at blende de tre ingredienser sammen - husk at fjerne stenene fra dadlerne!
Når dejen er færdighævet rulles den ud på et meldrysset bord, og remoncen smøres herpå. 1/3 af dejen foldes nu ind over midten, hvorefter den modsatte 1/3 foldes over de to lag. Rul derefter forsigtigt dejen ud igen, men pas på at der ikke går hul, så remoncen flyder ud. Firkanten skæres nu ud i 12 strimler, og disses rulles til snurrer. Det kan ses lige her, hvordan man ret nemt bliver mester i at snurre!
Lad snurrerne efterhæve et kvarters tid, og bag dem efterfølgende også et kvarters tid ved 200 grader varmluft. Easy peasy as that!

Edit: Et udvalg af Meyers brød og kager er netop blevet tilgængeligt hos Kvickly Bageren i Bruuns Galleri. Når man snakker om solen... Kommentarer

Populære indlæg