Müsli med quinoa og andet godtHermed bringes opskriften på en stærkt vanedannende müsli, som efter første møde gør det mere end svært, at skulle lade sig nøjes med dens fabrikerede venner nogensinde igen. Det er sprødt, det er sødt, det er sundt og det er kærlighed ved første mundfuld. Og så er det nemt! Der er ingen undskyldning for ikke at smække en sådan omgang i ovnen hurtigst muligt.

Da jeg gik i gymnasiet lavede jeg ofte en ordentlig badulje müsli søndag aften, således at der var hurtig og nærende morgenmad til hele ugen. Det gjorde det ligesom lidt nemmere at komme ud af fjerene klokken alt, alt for tidligt om morgenen at vide, at første punkt på dagsordenen ville være knasende lækkerhed akkompagneret af yoghurt med frugt eller grød. Og så en spandfuld kaffe, naturligvis!

Anyway, jeg er bestemt ikke stoppet med at producere musli, siden jeg er blevet student. Eneste forskel er nu bare, at jeg rent faktisk har tid til at nyde den såvel som kaffen. Ah ja, livet inbetween gymnasie og videregående er nu ikke så dårligt endda.

Opskrift på müsli med quinoa
- 4 dl havregryn, helst grovvalsede
- 1 dl hirsegryn
- 1 dl quinoa (hvid, rød eller sort, det er underordnet)
- Frø og nødder efter præference og dine køkkenskabes indhold. Jeg har her brugt sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner - ca. 2 dl samlet
- 1 dl mandler, grofthakkede
- 1 dl kokosrasp
- 1 spsk kanel (mindre hvis man ikke er helt skør med kanel)
- 2 spsk kokosolie
- 3 spsk akaciehonning
- Ca. 1 dl tørret frugt efter ønske, jeg har her anvendt tranebær

OBS: Quinoa kan sagtens udelades, men det lille frø er sprængfyldt med gode sager i form af antioxidanter og sunde fedtsyrer, så det ville være dumt at lade være. 

Fremgangsmåde
Alle ingredienser - med undtagelse af tørret frugt! - vendes sammen i en skål. Sørg for at alt er godt smurt ind i olie og honning, ellers bliver det en tør omgang.
Müslien bages først i 10 minutter ved 180 grader varmluft. Herefter vender man lige rundt i det hele, og så skal den have yderligere 8-10 minutter. Når müslien er gylden tages den ud, og der tilføjes tørret frugt. Lad den køle HET af, inden den kommes i en lufttæt beholder.
Hele herligheden kan vel holde sig sprød og lækker i en 14 dages tid, men jeg tvivler på, at den får lov at stå så længe. ;-)

Kommentarer

Populære indlæg