Sommersalat med mango, avocado og granatæblekerner


Aah, lækker mad, skønne veninder og et par flakser vino, så kan man næsten ikke bede om mere, vel?

I går brugte jeg min aften på en længeventet reunion med min alleryndlings venindeflok. Vi er alle mægtigt glade for mad, hvorfor menuen aldrig er kedelig, når vi er samlet. I går var ingen undtagelse, om end vi endte ud med en enormt simpel anretning. Grillet laks og en fyldig salat med solmodne mangoer, perfekt cremede avocadoer, gedefeta og andet godt. Det var let og lækkert, og efterfølgende var vi alle mætte på den dér måde, hvor der stadig er godt med plads til dessert såvel som til chokolade. På den anden side, er man så nogensinde så mæt, at der simpelthen ikke er plads til det søde indslag efter hovedretten? Jeg har i hvert fald aldrig prøvet det..

Sommersalat, 4 personer

Salat
- 1 bakke frisk spinat
- 2 modne mangoer
- 3 avocadoer
- 1 grabatæble
- 1 god håndfuld saltede mandler
- 2 syrlige æbler
- 1 lille blok gedefeta

Dresseing
- Saften fra en halv citron
- Samme mænge olivenolie som citronsaft
- 2 tsk honning
- 2 tsk balsamicoeddike
- Salt og peber
- Evt. 1 tsk dijonsennep

Fremgangsmåde
Det giver jo næsten sig selv, men her kommer alligevel en lille guide til at samle sin salat; skyl spinaten, befri kernerne fra grantæblet, skær mango, avocado og æbler ud i ønskede faconer, og anret det hele på et pænt fad. Drys med gedefeta og mandler og overhæld salaten med dressing.

Uhyre simpelt, men virkelig godt! Mums Filibaba!

Kommentarer

Populære indlæg