Veganske cookie dough-blondies



Nu vil nogle måske mene, at der går lige lovligt meget speltdåse i den, når jeg her præsenterer endnu en kage baseret på alt andet end hvede og smør. Det til trods, så vil jeg vove og påstå, at disse banditter altså er enormt lækre, og bestemt ikke afslører deres sande jeg, når man smager på dem. De er nemlig hovedsagligt lavet på kikærter (og en pæn portion chokolade, jovist), hvilket nok kan lyde en anelse bizart. Ikke desto mindre så smager de himmelsk, og minder mest af alt om cookie dough i brownie (blondie?) format. Fristet? Forståeligt. I hvert fald vil jeg anbefale, at man går i køkkenet hurtigst muligt, hvis man er til dén slags syndige fornøjelser. Min veninde, som jeg havde til prøvesmagning i går, har under alle omstændigheder godkendt og bedt om opskrift - Så værsgo' Amalie.

Veganske cookie dough-brownies

- 1 dåse kikærter, drænet vægt 240 gram
- 20 gram mandler
- 1 spsk peanutbutter
- 50 gram kokosolie eller rapsolie
- 100 gram kokossukker (eller 50 gram brun farin + 75 gram rørsukker)
- Saften fra en citron
- 2 tsk mandelessens
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk natron
- Ca. en halv plade mørk chokolade

Fremgangsmåde
Start med at blende mandlerne til mel i en minihakker/foodprocessor. Hæld derefter vandet fra kikærterne, og skyl dem under koldt vand. Kom sammen med mandelmelet resten af ingredienserne - undtagen chokoladen - i foodprocessoren. Kør baduljen til en ensartet masse, og tilsæt derefter grofthakket chokolade.
Hæld kagedejen i et ildfast fad (20x20cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i en 175 grader varm ovn i 35-40 minutter. Lad kagen køle helt af, før den skæres ud i passende bidder. Faktisk er den allerbedst efter en nat i køleskabet.
Server evt. friske bær og creme fraise til. Det er en ret 'tung' basse, så lidt syre og friskhed på toppen vil slet ikke være dumt.

Kommentarer

Populære indlæg