Vege-tærte med spinat, løg og tomat


Sådan en tærte er altså en ret smart opfindelse. Har man æg, mel og en eller anden form for grøntsager tilgængeligt i sit køkken, så er man godt på vej mod en sund og smagfuld aftensmad, som hverken hører til den besværlige eller tidskrævende af slagsen. Ej heller hvis man laver tærtebunden selv, og det smager nu engang bare meget, meget bedre end den fabrikerede version.

Denne tærte er ufatteligt simpel, men ikke desto mindre smadder lækker. Den blev lavet ud fra principperne 'brug hvad du lige har' og 'less is more'. Sådan har jeg det nemlig som oftest med mad - at mindre er mere. Hvis ingredienslisten bliver alt for lang, eller hvis processen bliver vildt omfattende, så står jeg af. Jeg elsker at lave mad, men når jeg går i gang, er jeg som regel sulten, og så gider jeg ikke vente timer med at kunne spise.

Vege-tærte, 4 personer 

Dej:
- 100 gram havregryn
- 200 gram grahamsmel (eventuelt hvedemel, hvis man ikke ønsker den for grov)
- 8 spsk vand
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk yogurt natural

Fyld: 
- 500 gram friske cherrytomater
- 1 pose frisk spinat
- 3 fed hvidløg
- 2 rødløg
- 1 potte frisk persille
- Balsamicoeddike
- 6 æg
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Bland først mel, havregryn og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, olie og yoghurt. Saml dejen med hænderne og tryk den ud i en smurt tærteform (30 cm). Forbag nu bunden ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Imens laves fyldet.
Tomater, løg og hvidløg hakkes og kommes på en varm pande med olivenolie. Tilsæt den friske persille i små buketter og herefter et skvæt balsamicoeddike + salt og peber. Efterfølgende tilføjes den friske spinat, og blandingen steges yderligere et par minutter - indtil spinaten er faldet sammen. Tag nu panden væk fra varmen og pisk 6 æg sammen i en skål sammen med lidt salt og peber (friskkværnet!). Tag herefter tærtebunden ud af oven, og hæld spinat/tomatblandingen ned i skålen med æggene. Tærtefyldet hældes nu over den forbagte bund, og tærten bages til den er færdig. Her kommer bagetiden meget an på, hvor hidsig ens ovn er. Min er ualmindeligt sløv, så jeg gav tærten 45 minutter. I de fleste andre ovne vil 30 minutter være nok!

Hvis man nu skal servere tærten for én eller flere mandspersoner, så vil mange af disse nok mene, at der da mangler noget kød - for ellers kan de jo ikke blive mætte! Fair nok. Bagt laks eller kylling vil heller ikke været noget dumt supplement, er jeg sikker på. Jeg serverede dog tærten med hokkaido-fritter med aioli. Og dét var heller ikke helt dumt.

Bon appétit!

Kommentarer

Populære indlæg