Bagt sød kartoffel med pikant-mos, timian-æbler og sprødstegt parmaskinke


Findes der en pris til den, som kan kreere de længste og mest kringlede blogindlægsoverskrifter? I så fald vil jeg mene at være kvalificeret. I dette tilfælde følte jeg altså bare, at alle elementerne måtte inkluderes i overskriften, før I ville kunne fornemme, hvilken lækkerbisken vi er ude i her. For oh boy, hvor blev denne kæmpesag af en kartoffel vellykket, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg, for jeg spiste den alene til frokost, og tillod altså ingen andre at tage del i glæderne. Sådan er det jo, når ens arbejdstider er skæve, og man derfor har oceaner af alenetid derhjemme, mens resten af husstanden passer deres 8-16 arbejder og studier. Dog er jeg ikke i tvivl om, at jeg bliver nødt til at gentage succesen en dag, hvor der er flere til at smage på godten, for jeg tror bestemt, at den vil falde i god jord. Faktisk får de ikke lov at slippe, for jeg har et kæmpe crush på den heldige kartoffel med den søde smag og smukke farve, og kan snildt spise denne flere gange ugentligt i alskens forskellige retter eller blot bagt og med ske. 

Bagt sød kartoffel med lækre toppings, 1 person
- 1 stor sød kartoffel
- 1 lille spsk pikantflødeost
- 1/2 tsk grov sennep
- 1 nip muskatnød
- Salt og peber
- 1 syrligt æble
- 1/2 tsk timian, frisk eller tørret
- Olivenolie
- 2 skiver parmaskinke
- Evt. basilikum eller andet grønt til pynt

Fremgangsmåde
Vask kartoflen grundigt - skrællen kan nemlig sagtens spises, og er faktisk den bedste del, hvis du spørger mig! - pak den ind i sølvpapir og skær et tværsnit i toppen. Bag den i ca. 1 time ved 200 grader. Når kartoflen er mør, åbnes den forsigtigt i toppen, hvorefter alt 'kødet' skrabes ud i en skål og blendes/moses med pikantost, sennep, salt, peber og muskatnød. Kartoffelmosen kommes nu tilbage i skrællen og bages yderligere ca. 10 minutter. Imens laves resten af fyldet. 
Skær æblet i små tern og steg dem i olivenolie med timian, salt og peber. De skal blot stege et par minutter og altså stadig have masser af bid. Steg efterfølgende parmaskinken sprød på selvsamme pande, og anret tilsidst kartoflen med æbler og skinke. Det kan næsten ikke blive nemmere, og det smager noget så dejligt. 


Kommentarer

  1. Du får ikke lov til at gå rundt ret længe endnu og være den eneste, som har smagt på sådan en basse, siger det bare... jeg tror, at jeg snart inviterer mig selv på sød bagt kartoffel med pikant-mos, timian-æbler og sprødstegt parmaskinke. Hvem skriver mon denne kommentar? Du får ét gæt ;-)

    SvarSlet
  2. Uh, dén er sgu svær, hvem kan det mon være? ;) Måske jeg har en anelse, og hvis ikke jeg tager helt fejl, så vil jeg meget gerne have vedkommende til middag snarest!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg