Dadel-saltkaramel


Kan du lide dadler? Nå, ikke. Jamen hvad så med saltkaramel? Ja, det tænkte jeg nu nok. Og lige om lidt kan du også lide dadler. Trust me. For når den søde frugt blendes med lidt havsalt, et nip vanilje og en sjat kokosmælk, så sker der løjer. Vi snakker fløjlsblød, aromatisk karamel, som smager uartigt godt på havregrød og yoghurt og allerbedst i kombination med god, mørk chokolade - så nærmer vi os nemlig noget, der smagsmæssigt minder om guldkarameller, og dét er altså bomben!

Dadel-saltkaramel, 1 lille glas
- 20 friske dadler (eller 15 store kongedadler, som er verdens bedste!)
- 3/4 dl kokosmælk (eller soyamælk eller komælk)
- 1 stor tsk havsalt
- 1/2 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde
Blend alle ingredienser sammen, og tilføj evt. mere mælk eller salt, hvis karamellen ønskes tyndere eller med en mere fremtræden saltsmag. That's it! Det kunne næsten ikke være nemmere, vel?
Karamellen kan holde sig en uges tid på køl. Hvis den da ellers får lov at stå så længe. ;-)

Kommentarer

Populære indlæg