Hjemmelavet chai latte


Sådan en kop varm og krydret chai latte har jeg i sinde at forsøde en stor del af de kommende mørke efterårsaftener med. Den slags aftener som kalder på film i sengen, uldsokker på fødderne samt noget varmt og lækkert at drikke.
Chai teen stammer oprindeligt fra Indien, hvor den drikkes morgen, middag og aften året rundt. Den sødes med honning og laves udelukkende på mælk, hvilket giver en tung, om end virkelig lækker, te-oplevelse. Herhjemme har chai latten også gjort sin indtræden, og er således at finde på de fleste café-drikkekort, oftest af mærket David Rio. Og David Rio's chai smager da også fortrinligt, men den rummer altså mere sukker, end den rummer krydderier, og det synes jeg egentlig er lidt ærgerligt. Derfor laver jeg hellere min egen krydderiblanding, som jeg koger op med mælk og vand og søder med lidt honning. Det er nemmere, end det lyder, og det smager præcis, som jeg forestiller mig, en chai latte ville smage på en fortryllende (og lettere snusket) café i et pulserende Indien.

Chai latte, 1 person
- 1 dl vand
- 2 dl mælk (jeg bruger soyamælk med vanilje, fordi jeg ikke drikker mælk, og fordi det gør teen super cremet)
- 1 spsk sort te, gerne med vanilje
- 1 stang kanel
- 1 tsk kardemommekapsler
- 1 tsk hele neliker
- 1 lille stump frisk ingefær
- 1 tsk rosa peberkorn (bruger du sorte peberkorn, brug da kun 1/2 tsk)
- 1 tsk honning

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en gryde og varm op ved svag varme. Lad teen trække omkring 5 minutter, inden den sies igennem en sigte over i et glas. Man kan evt. piske lidt mælkeskum og komme på toppen, samt drysse med kanel.


Kommentarer

Populære indlæg