Indisk dhal


Det her er virkelig godt. Som i virkelig, virkelig godt. Varmende, stærk og smagfuld vegetarisk simremad på indisk. Dhal må siges at være blevet en af mine allerkæreste efterårsfavoritter, og jeg spår den en højt rangeret plads på menuen herhjemme over de næste mange måneder. Jeg er nemlig ikke alene om at værdsætte nemme, lækre og ikke mindst prisvenlige retter, hvorfor min familie også udviste svær begejstring, da jeg serverede dhalen for dem forleden. For retten er virkelig både nem at bikse sammen, ualmindeligt smagfuld og desuden ret budgetvenlig, som vegetarretter jo er flest.
Med naanbrød, creme fraise og persille (eller koriander, hvis man er til det) på toppen, så er den lige i øjet!

Indisk dhal, 4 personer
- 5 fed hvidløg
- 1 stor spsk friskrevet ingefær
- 1 lille frisk chili, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk Garam Masala (indisk krydderiblanding)
- 1 tsk tamari
- Saften fra en halv citron
- 6 dl vand + 1 grøntsagsboullionterning
- 200 gram røde linser
- 2 dåser hakkede tomater

Til servering
- Creme fraise
- Frisk persille eller koriander
- Naanbrød

Fremgangsmåde
Start med at rive ingefær på et rivejern, samt hakke chili og hvidløg helt fint. Bland dernæst alle krydderierne sammen i en skål. Opvarm nu olivenolie i en stor gryde og kom chili, hvidløg og ingefær deri. Tilsæt efter ca. 2 minutter alle krydderierne og 'brænd dem af' i yderligere et par minutter.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med de hakkede tomater og boullion. Læg låg på gryden og lad retten simre i små 30 minutter. Smag til sidst dhalen til med salt og citronsaft. Så er der mad, simple as that. Retten kan med fordel pyntes med creme fraise og lidt grønt - det højner både smag og visuelt udtryk med længder. Velbekomme!

Kommentarer

Populære indlæg