Mirabellekompot med vanilje, kanel og ingefær


Karla og jeg var ude på en lækker cykeltur, i høj sol og uden jakker, engang i sidste uge. Det var skønt, kan I tro, og endnu skønnere blev det, da vi spottede et mirabelletræ i fuldt flor. Ingen tvivl om at vi måtte plukke nogle med hjem til fabrikering af mirabelleforsødelse af en art. Eneste problem, vi stødte på i vores iver, var blot, at de røde frugter sad plantet en hel del over vores hoveder, hvilket selvsagt resulterede i lettere alternative akrobatspring i forsøget på at høste frugt. Men det gik, og med hjem kom en lille pose søde mirabeller, som blev forvandlet til denne skønne kompot.
Man kan stadig nå at plukke mirabeller, men det er ved at være sidste udkald, så man må hellere skynde sig. Men se da lige vejret! Der findes altså ingen undskyldning for ikke at gå sig en tur ud i det blå i jagten på mirabeller, hyldebær, svampe etc.

Mirabellekompot med vanilje, kanel og ingefær
- 300 gram mirabeller
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- Friskrevet ingefær, ca. 1 spsk
- 1 meget stor spsk honning

Fremgangsmåde
Fjern først stenene fra mirabellerne. Det gøres nemmest ved blot at mase dem mellem fingrene, således at stenen smutter ud af enden, har jeg erfaret. Kom herefter frugterne i en tykbundet gryde sammen med resten af ingredienserne, og kog kompotten til køkkenet dufter skønt af krydderier, og mirabellerne er helt møre. Stavblend evt. et par sekunder, men endelig ikke til uigenkendelighed!
Sådan en kompot er genial på grød og yoghurt, og går særdeles godt i spænd med friske figner, som netop nu er at finde i de fleste supermarkeder. Mums, mums!

Kommentarer

Populære indlæg