Salat med sød kartoffel, sprøde kikærter og granatæblekerner


Denne salat er sammensat af en række delikate og karakterfyldte komponenter, som tilsammen udgør en lækker og fyldig vitaminbombe. En fryd for ganen såvel som for synet - op pæn mad, dét gør glad.  Man smager med munden, men spiser med øjnene, er det ikke sådan, man siger? Måske ikke, men hvorom alting er, så vil den her fætter altså pynte gevaldigt på ethvert middagsbord.

Salaten indeholder to bagte elementer, nemlig søde kartofler og kikærter, som begge er enormt lækre i salater, i det de giver bid og en fornemmelse af et faktisk måltid. Altså kunne man sagtens nøjes med at spise en god portion af salaten her, måske med et stykke brød til, og så lade den gøre det ud for en frokost eller en aftensmad. Til madklub den anden aften serverede jeg den dog med indisk dahl og naanbrød, og det var slet ingen dum kombination. Bare et lille forslag herfra. :-)


Salat med sød kartoffel, sprøde kikærter og granatæblekerner, giver 1 stor skål
- 1 stor sød kartoffel
- 1 dåse kikærter
- 1 granatæble
- 1 lille potte persille
- 1 bakke rucola
- 1 lille lilla spidskål
- 1 rødløg
- Saften fra 1/2 citron
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk akaciehonning
- Salt og peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- Ca. 2 spsk olivenolie til kikærterme og den søde kartoffel

Fremgangsmåde
Skræl den søde kartoffel og skær den i stykker af ca. 1x1 cm. Vend stykkerne med 1 spsk olivenolie, 1 tsk spidskommen, 1 tsk koriander samt salt og peber. Bag kartoffelstykkerne ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter.

Vandet fra kikærterne hældes fra, og de vendes sammen med præcis samme krydderiblanding som den søde kartoffel. Kikærterne skal bages ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft - indtil de er helt sprøde!

Mens kikærter og kartoffelstykker er i ovnen, skylles og snittes spidskål og rucola. Granatæblerkernerne befries også fra skrællen, og rødløget skæres i tynde ringe. Persillen klippes/skæres i helt små stykker og vendes i en skål sammen med olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber.

Når kartoffelstykkerne og kikærterne er sprøde, køles de helt af, inden de blandes sammen med resten af ingredienserne. Til sidst overhældes salaten med persilledressing, og der vendes godt rundt i herligheden. Et voilà!


Kommentarer

Populære indlæg