Sunde cookies med peanutbutter og chokolade


Er du så færdig, de her cookies rocker min verden lige nu! Knasende, søde, choko-lækre basser med peanutbuttersmag. Helt uimodståelige og tilmed hammer sunde (sådan da). Yes, it's your dream come true. I hvert fald hvis du har en svaghed for peanutbutter og chokolade, vil denne krummede sag være som skabt til at please din indre kagegris. Og kom ikke her og sig, at du ikke er i besiddelse af en sådan! Den er medfødt hos os alle, og den skal fodres dagligt. Min skal i hvert fald, hvorfor jeg gerne vil fornøje den med lidt sundere sager af og til. Dog uden at gå på kompromis med smagen! Denne lyst til sundere sødt ender ud i mange eksperimenter i køkkenet, nogle mere vellykkede end andre, skal jeg gerne indrømme. Men dé her, de sidder altså lige i skabet, og det må verden vide (om ikke andet så min læserskare på 25-ish mennesker, hah!). Selv tak!

Sunde cookies med peanut butters og chokolade, 9 stks
- 1 dl mandler
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokossukker
- 1 tsk vaniljesukker/pulver
- 1 stor spsk peanutbutter
- Ca. 1/2 tsk salt
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk mandelmælk
- 50 gram mørk chokolade (jeg brugte 80%)

Fremgangsmåde
Blend mandler og havregyn til mel i en foodprocessor. Tilføj resten af ingredienserne med undtagelse af chokolade, og kør baduljen til en konsistens a la cookie dough. Hak nu chokoladen og kom den i massen, inden der formes og placeres omkring 9 kugler på en plade med bagepapir. Tryk kuglerne lidt flade og sæt dem i ovnen, hvor de skal bages ca. 12 minutter ved 200 grader. Men hold lige øje med dem, for det går pludseligt stærkt! Når de tages ud, vil de være lidt bløde i det, men frygt ej, efter kort tid vil de blive helt sprøde og lækre.
Opbevar basserne i en kagedåse, og spis dem med god samvittighed og gerne en kop kaffe også. Se, dét er luksus på den sunde - og tilmed veganske, hvis man blot vælger sin chokolade med omhu - måde. Lov mig, at prøve dem!

Kommentarer

Populære indlæg