Svampet bananbrød


Det kan næsten ikke ende galt, hvis man har chokolade i den ene hånd og en banan i den anden. Det ved vi alle. Og denne gang bliver de to forenet i et svampet og velduftende bananbrød, som smager sødt og kageagtigt, men som sagtens kan gå for at være morgenmad eller hverdagssnack. Lyder det lovende? Det er genialt. Bananbrødet kan også bages uden chokolade, men i mit køkken er det reglen, at chokolade er noget, som skal sniges ind så ofte så muligt.


Et bananbrød er et dejligt bekendtskab, og der går stort set ikke én dag herhjemme fra brødet er bagt, til det er spist. Det er nemlig sådan et, som i den grad tiltrækker søde tænder - hvilke der må siges at være mange af i dette hus. Har du også en sød tand eller 32, og måske et par plettede bananer i frugtskålen, så kan det kun gå for langsomt med at få smækket et bananbrød i ovnen. Det er på ingen måde omstændigt, og jeg tror, du vil takke dig selv efterfølgende.


Bananbrød med chokolade
- 3 små og meget modne bananer
- 3 æg
- 1/2 dl kokosmælk (jeg havde lige en rest i køleskabet, hvorfor jeg kom det i. Man kan udskifte med yoghurt eller en anden form for mælk)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 nip salt
- 50 gram smør, smeltet
- 1 dl kokossukker (eller ahornsirup eller dadelsirup)
- 70 gram speltmel
- 100 gram hvedemel
- 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde
Pisk æg og kokossukker sammen til en luftig blanding, tilsæt herefter mosede bananer, smør og kokosmælk. Tilføj krydderier, bagepulver og mel og vend dejen forsigtigt sammen, inden den hakkede chokolade tilføjes. Brødet skal bages i en beklædt rugbrødsform i ca. 35-40 minutter ved 180 grader. Kom eventuelt staniol over brødet, imens det færdigbages, hvis det begynder at se for mørkt ud på toppen. Lad det køle helt af, inden det spises med smør eller en form for nøddesmør. I dagene efter kan man smide et par skiver bananbrød på en brødrister, og så er det godt som nyt igen. Mums Filibaba!

Kommentarer

Populære indlæg