Noget nær de perfekte chokoladeboller


Jeg er på en evig jagt efter de helt perfekte, smovsede, seje og søde chokoladeboller. I ved, den slags, hvor mængden af chokolade er på grænsen til det kvalmende, og den slags, som smurt med et ordentligt lag tandsmør, giver associationer til noget Paradis på jord-agtigt. Ej men altså, med sådan en bolle i hånden, så er min lykke gjort! MÅMS! Jeg har nævnt det før herinde, men hos Ganefryd i Klostergade laver de - uden sammenligning! - jordens bedste chokoboller. Jeg ved ikke, hvad hemmeligheden bag er, men de sidder bare helt spot on. At de tilmed er veganske og bagt på spelt fremfor hvede, gør mig bestemt ikke noget, for smagen er stadig snasket og fuldstændig himmelsk. Og du kan ikke gøre dem efter. Jeg kan i hvert fald ikke, og jeg har altså givet det et par skud nu. Men, men, men.. Disse boller er nu også vældig skønne, og altså et helt i orden alternativ. Ikke så snaskede og ej heller helt så intense i smagen som Ganefryds, og heller ikke specielt veganske, men så fred være med det.

Nå, sikke jeg sælger dem godt, hva'? ;-) Men de er alstå gode. Sej krumme, sprød skorpe, med masser af chokolade og faktisk også med banan, som gør dem dejligt svampede. Miks dejen sammen om aftenen, og stå så op til chokoladeboller med tandsmør på dit morgenbord. En bedre start på dagen fås næppe!

Chokoladeboller, 9-10 stks (gang gerne op, de forsvinder ret hurtigt!)
- 15 gram gær
- 3 dl vand
- 1 stor og meget moden banan, most
- 2 spsk honning eller rørsukker
- 2 tsk salt
- 50 gram smør, smeltet
- 100 gram speltmel
- 300-350 gram hvedemel
- 100 gram god chokolade, 70%

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet sammen med salt og honning. Tilsæt nu den mosede banan og det smeltede smør. Rør godt rundt og tilsæt så speltmel, før du tilsætter hvedemelet lidt ad gangen. Når dejen føles som en tyk havregrød, du har svært ved at røre i med en ske, tilsætter du chokoladen.
Bollerne stilles til koldhævning natten over, og klattes så næste morgen med 2 spiseskeer ud på bagepapir. De skal bages ved først 250 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter du skruer ovnen ned til 200 grader og giver bollerne cirka 8 minutter mere.


Kommentarer

Populære indlæg