Ingefærshots à la min mama


Opskriften på disse styrkende shots har jeg desværre ikke selv hittet på. Det har til gengæld powerkvinden, som jeg ynder at kalde min mor, og da jeg knuselsker ingefær, blev jeg nærmest lykkelig, da jeg opdagede et par flasker med shots stående i køleren forleden. Og her taler vi jo ikke om Små Sure (og giftige) men nok nærmere Små Stærke (og super sunde), for et ingefærshot kradser godt i halsen, men virker samtidig både opkvikkende og udrensende. Sådan føler man det i al fald efter at have tyllet 4 cl ren sundhed ned gennem svælget. I ved, nærmest født på ny, klar til at erobre verden og løbe et marathon for derefter at gennemføre en ironman. Oh well, måske ikke helt, men I ved, hvad jeg mener. Man bliver altså ret frisk af sådan et koncentreret skud antioxidanter.

Desuden fungerer drikken også glimrende i smoothies eller i the. Og den er helt suveræn i salatdressinger. Sammen med æbleeddike, olivenolie, lidt honning, salt og måske en smule sennep, så har du en genial dressing til din grønkål, spidskål, quinoasalat etc. Jeg er fan, og det er tilmed nemt!

Ingefærshots, ca. 2 liter, måske lidt mere
- 2 liter vand
- 200 gram ingefær
- 2 øko-citroner
- 2 spsk rørsukker
- Evt. lidt gurkemejerod

Fremgangsmåde
Skæl ingefæren og skær den i skiver. Skær også citronerne i skiver - behold bare skrællen på. Bland derefter alle ingredienser sammen i en gryde, og lad det koge i 45 minutter. Tag citronerne fra og blend resten, hvorefter drikken hældes gennem en sigte. Ingefærshots'ne afkøles og hældes på flasker. Disse skal opbevares på køl og drikkes indenfor en måned. Enjoy!

Kommentarer

Populære indlæg