Broccolisuppe med kokosmælk, chili og ristede kikærter


Den her suppe smager uforskammet godt. Den gør den altså virkelig. Også selvom de fleste af os nok kunne komme på retter, vi hellere ville spise end broccolisuppe. Det lyder bare næsten for sundt til at være rigtig godt, ikke? Ikke desto mindre, så har jeg spist den grønne sag tre dage i streg nu, og det siger ikke så lidt. Den er cremet, spicy, hurtig og lækker og gør sig ualmindeligt godt i kombination med ristede kikærter vendt i tahin og hvidløg. Jeg har også før delt en opskrift på græskarsuppe, som blev serveret med de sprøde kikærter, og det forbliver bare en sikker vinder med de sprøde proteinbomber på toppen af en brandvarm vintersuppe. Uhm, når indlægget her er udgivet må jeg have mig endnu en portion!


Broccolisuppe, 3-4 personer
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort broccoli
- 2 mellemstore kartofler
- 3 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 tsk tørret chili
- 1 tsk tørret koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk grøntsagsboullion (jeg bruger sådan en dåse fra Herbamare. Den er virkelig god)
- 5-6 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- Salt

Tahin-kikærter 
- 1 dåse forkogte kikærter (240 gram, drænet vægt)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk tahin
- 1 stort fed hvidløg
- Salt

Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg i mindre stykker, skræl kartoflerne og skær også disse i små stykker. Broccoliet skylles og deles i mindre buketter - stokken kommer også bare med. Herefter opvarmes olivenolien i en stor gryde, hvori krydderierne tilsættes. Så snart olien er varm, kan du komme løg og hvidløg ved, og efter et par minutters svitsning kan du tilsætte kartofler, broccoli, boullion og vand. Lad suppen koge 20 minutter, og gå imens igang med kikærterne.
Først røres olivenolie og tahin sammen, hvorefter blandingen hældes i en pose sammen med kikærter, presset hvidløg og salt. Luk posen og ryst den lidt, så tahinen fordeles over alle kikærter. Kom så kikærterne på en beklædt bageplade og giv dem 15-17 minutter ved 210 grader. Når de er helt sprøde, er de færdige.
Broccoli og kartofler skulle gerne være helt møre efter de 20 minutter. Til den tid tilsættes kokosmælk, inden suppen blendes helt smooth med en stavblender. Stil suppen tilbage på blusset og giv den et hurtigt opkog. Smag til med salt og chili og tilføj måske et skvæt honning og æblecidereddike. Server med ristede kikærter og lidt godt brød.

Kommentarer

Populære indlæg