Greenie med spinat og avocado + pænt pynt


Det her er altså, hvad jeg vil betragte som en meget pæn morgenmad. Sådan én, som man bliver i højt humør af, fordi den bare er en fryd for øjet og lige minder om, at livet er smukt og farverigt. Jeg bliver i al fald noget så glad, når min mad er pæn, og især hvis min morgenmad er en fotogen en af slagsen, så er dagen nærmest dømt til at blive god. Helt vildt fjollet, det ved jeg godt, men ikke desto mindre sandt nok. Og jeg nægter altså at tro, at jeg er den eneste, hvis livskvalitet øges ved indtagelse af smuk mad. Smuk og smagfuld mad, selvfølgelig, men denne greenie-bandit smager faktisk også ret formidabelt. Tilmed er den herre sund og mætter godt trods sin flydende form, så den vinder på alle parametre. Spis den til morgenmad, måske med et blødkogt æg ved siden af, eller spis den som mellemmåltid eller efter træning. Eller lad være, men det ville være dumt. ;-)

Greenie, 1 kæmpe glas 
- 1 lille moden avocado
- 1 banan
- 1 spsk chiafrø
- Saften fra 1/2 citron
- 1 appelsin
- 4 cl ingefærshot eller 2x2 cm frisk ingefær
- 2 håndfulde frossen spinat (frisk kan sagtnes bruges, men da skal bananen være frossen)
- 1 dl natural soyayoghurt
- Evt. 1 tsk akaciehonning
- Evt. et drys vaniljepulver

Fremgangsmåde
Fjern skrællerne fra appelsin, banan og avocado. Alt kommes herefter i en blender og blendes til en cremet og helt smooth, tyk smoothie. En stavblender gør fint arbejdet! Hvis du bruger frisk ingefær, skal du måske lige rive klumpen på et rivejern først, alt afhængigt af styrken på din blender.
Smag din greenie til med citron, ingefær og honning og server i en skål med toppings - det er vigtigt, da det er pynten, som gør denne morgenmad pæn. Uden er den næsten lidt grim, men smager dog stadig udemærket. Af toppings-muligheder kan jeg foreslå frisk mango, alverdens friske og frysetørrede bær, ristet kokos og hvis det skal være rigtig lækkert - frisk eller tørret havtorn!

Kommentarer

Populære indlæg