Karamelbidder med et strejf af snickers + vi ses om et par måneder


I dag byder jeg på endnu en intens sag for dessertmaven. Filibaba bliver smurt ind i chokolade og deslige for tiden, men er det ikke skønt? Søde sager forsøder tilværelsen og gør os måske endda til sødere mennesker. Jeg er i hvert fald ret sikker på, at denne trelags himmerigsmundfuld, bestående af nøddebund, karamelmidte og chokotop, vil få enhver som smager på den til at iføre sig sin allermest eksemplariske side - i håbet om at få et stykke mere, naturligvis. Hvis man da kan klare mosten, for kagen er tung på den konfektagtige måde. Ydermere har den toner af Snickers over sig, og det er slet ingen dum ting, vil jeg godt vove og påstå. Men som med alle andre hjemmegjorte sager vil din krop sætte en del mere pris på en af disse karamelbidder end en original Snickersbar med en deklarationsliste, hvor du ikke aner hvad halvdelen af ingredienserne er. Og hvor du nok egentlig heller ikke vil vide det. Ingredienserne til disses barer ved man ligesom godt, hvad er, og så tager de vitterligt ikke mange minutter at røre sammen til en gæstedessert, som tager kegler.


Karamelbidder, 10-12 styks, passer til en 20x30 cm form

Bund:
- 1/2 dl mandler
- 1/2 dl peanuts
- 1 dl havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 2 store spsk kokosolie
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk flydende honning/agave/ahornsirup

Nødder og havregryn blendes først til groft mel i en foodprocessor. Resten af ingredienserne tilsættes efterfølgende, og der blendes til massen er crumble-agtig. Efterfølgende presses bunden ud i en passende form.

Saltkaramel lavet på dadler:
- 3 dl bløde og friske dadler, udstenede
- 1 tsk salt, gerne flagesalt
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk kokosolie
- ca. 1/2 dl vand

Alle ingredienser til karamellen kommes op i foodprocessoren og køres til en helt glat masse. Prøv dig frem med mængden af vand - karamellen skal være tyk men med lethed kunne smøres ovenpå bunden. Når du har fordelt karamellen på nøddebunden skal kagen en tur i fryseren, en halv til en hel times tid er passende.

Chokolag
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk kakao
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk honning/agave/ahornsirup
- 50 gram mørk chokolade (jeg brugte 80%)

Chokoladelaget laves - meget simpelt - ved at komme alle ingredienser i en tykbundet gryde, og lade det hele smelte sammen ved lav varme. Slutteligt tages kagen ud af fryseren og chokoladelaget hældes ud over. Inden chokoladen størkner, kan du drysse med kokos/frysetørrede bær etc.
Karamelbidderne skal serveres helt kolde og skæres ud med en meget skarp kniv!


NÅ. Det her bliver simpelthen sidste opskrift for en tid, for om intet mindre end 3(!) dage rejser jeg, med min bedste veninde under armen, ud i verden. Vi skal til Sydøstasien og Australien, jeg skal holde min fødselsdag på Maldiverne, vi skal lære at surfe, og vi skal leve i bikinier og altid have bare ben. Jeg kan på ingen måde få armene ned over hovedet af lutter begejstring! Jeg GLÆDER mig til at opleve fremmede kulturer, til at snakke med spændende mennesker, til at miste pusten over vilde naturfænomener og altså ikke mindst til at spise mig igennem det ene land efter det andet. Jeg er sikker på, at jeg vender hjem med en rygsæk fyldt til bristepunktet med inspiration og lyst til at kreere eksotiske retter med spændende smagssammensætninger. Så stay tuned! Og hej så længe!

Kommentarer

Populære indlæg