Rabarberkompot med vaniljeprikker


Så er det endelig ved at være tid! Tid til alle sommerens uimodståelige spiser med eftersmag af solskin og øjeblikslykke. Jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste, hvis hjerte lige banker dét hårdere, når jeg spotter de første danske jordbær ved en landevejsbod, eller når de første nye kartofler og majskolber begynder at dukke op, og med ét leder tankerne hen imod grillaftener, lyse nætter og rosé i spandevis. Den danske sommer har så meget dejligt at byde på, synes jeg, og noget af det allerdejligste må være de smukke, dybrøde rabarber med uendeligt mange muligheder. Hvad end vi snakker saft, crumble, snitter, is eller bare en god gammeldaws kompot med lokkende vaniljeprikker som her, så holder det hundrede. Rabarberkompot er nemmere end nemt at fremtrylle og danner ualmindeligt god base for en morgenmad med luksusfornemmelser. Lav gerne en kæmpe portion, når nu du er i gang, for sådan en omgang fløjlsblød lækkerhed har det med at forsvinde akkurat lige så hurtigt, som den blev til.

Rabarberkompot, 1 syltetøjsglas
- 10 rabarberstængler a mellemstørrelse
- Kornene fra 1 vaniljestang
- 1 spsk honning
- 2-3 spsk rørsukker (eventuelt kokossukker)
- 1 spsk vand

Fremgangsmåde
Vask og snit rabarber i en ønsket størrelse bidder. Kom alle ingredienser i en gryde og kog kompotten ved lav varme i 10-12 minutter. Du kan bare smide selve vaniljestangen med i gryden - der sidder stadig masser af smag i den. Rør lidt rundt undervejs og smag til sidst herligheden til med sukker. Opbevar den på skoldede glas i køleskabet, og spis den på din yoghurt eller på din havregrød, sammen med en kugle vaniljeis eller på brød. Det er alt sammen helt uimodståeligt.

Kommentarer

Populære indlæg