Fyldte auberginer


Nogle gange skal man altså bare holde sig til idéen om less is more. Flæk et par auberginer på langs, fyld dem med smagfulde grøntsager, ind i ovnen, bum, så er der hurtig, sund og lækker aftensmad, som med en omgang ris eller quinoa ved sin side faktisk udgør noget ret genialt. Helt generelt er det der med fyldte grøntsager bestemt ingen dum ting. Det passer sig selv langt hen ad vejen, og så er det endda lidt festligt, synes jeg. Altså på den casual måde - perfekt hvis du for eksempel får gæster til spisning på en hverdag, hvor tiden er knap og overskuddet minimalt. Som det måske fornemmes, er begejstringen i hvert fald stor hos undertegnede, så derfor må og skal opskriften deles med jer.


Fyldte auberginer, 4 personer 
- 2 auberginer
- Vand
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- Olivenolie
- Friske krydderurter som timian, basilikum, persille
- 2 store og solmodne bøftomater
- 3 spsk tomatpesto
- En lille pose pinjekerner (eller solsikkekerner)
- Evt. parmesan til drys
- Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde
Vask auberginerne og skær dem over på langs. Kom kogende vand i bunden af et ildfast fad (det skal gå 3-4 cm op ad kanten) og læg auberginerne deri. Dryp dem med olivenolie, salt og peber på overfladen, og kom dem i ovnen ved 200 grader varmluft i omtrent 20 minutter. Imens hakkes løg, hvidløg, krydderuter og tomater helt fint. Efter 20 minutter kan 'kødet' skrabes ud af auberginerne. Dette finthakkes også og blandes med det resterende fyld, hvorefter blandingen kommes på en varm pande med en god sjat olivenolie. Svits fyldet i 5-7 minutter, tilsæt pesto og smag til med salt og peber, måske også en smule citronsaft. Hæld nu vandet fra fadet, og smør det i stedet med olie. Fordel fyldet i auberginerne, drys parmesan og pinjekerner og stil dem tilbage i ovnen. De skal have en halv times tid, og så er det ellers spisetid. Servér dem gerne med en grøn salat og brød.


Kommentarer

Populære indlæg