Pimpet Salade Nicoise


Det her er sådan en salat, som opstod en dag, hvor jeg ikke orkede det helt store køkkenshow, og hvor konceptet lød noget hen ad; "tøm-køleskabet-og-se-hvad-der-sker". Heldigvis skete der noget ganske godt, som havde undertoner af den franske salatklassiker Salade Nicoise med tun, æg og bønner - en rigtig proteinsalat, som mætter helt eminent godt og som tilmed smager fantastisk, hvilket jo til hver en tid er det vigtigste.

Salaten består af bønnefritter, tunmousse, tomater, avocado, grønne linser, æg og saltmandler. En kombination som helt simpelt får dine smagsløg til at danse og tigge om mere. Og så alligevel ikke, for efter en portion som denne vil jeg gerne garantere mæthed ud over alle grænser. Altså ikke kvalmende mæthed, bare solid mæthed på en rigtig god måde.

Salat til to personer
- 500 gram frosne bønner + salt og olivenolie
- 1 dåse grønne linser, 400g (du kan også koge dem selv, men man må gerne springe over hvor gærdet er lavest nu og da)
- 1 dåse kvalitetstun i olie
- Saften fra 1/2 citron
- 1 spsk god mayo
- 2 spsk creme fraise/soyayoghurt/whatever
- 2 æg fra glade høns
- Ca. 10 små tomater
- 1 avocado
- 1 håndfuld saltmandler

Fremgangsmåde
Kom de frosne bønner på en plade med bagepapir, overhæld dem med et par spsk olivenolie og drys med lidt salt. Kom fritterne i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, eller bare til de er sprøde og brune i kanterne.Vend rundt i dem et par gange undervejs. Lav tunmoussen ved at blande drænet tun med mayo, soyayoghurt, citronsaft, salt og peber + en skefuld kapers, hvis du synes. Dernæst hældes vandet fra linserne og de skylles godt under den kolde hane. Tomater og avocado skæres i ønsket form og størrelse, æggene koges i 10 minutter og det hele anrettes slutligt på ønsket facon, når bønnefritterne er kølet lidt af.

Kommentarer

Populære indlæg