Buttede boghvedepandekager med citron og vanilje


Frida skulle først møde klokken 12 i dag, og jeg selv har scoret en uges ekstra ferie, inden der står studiestart markeret med rødt og udråbstegn i min kalender. Vi havde således lige et par hyggelige timer at fordrive sammen i morges, og siden det både var vådt og gråt udenfor, var det ikke svært at få forsikret hinanden om, at pandekager måtte være eneste ideelle måde at starte dagen på. Egentlig vil jeg mene, at det altid er muligt at argumentere for at sætte pandekager på menuen, men det er nu engang en kende mere tidskrævende morgensmadsspise end oldschool havregryn - selvom man ej heller bør kimse ad disse. Jeg skal helst have mine gryn på daglig basis for at fungere optimalt, men hvem siger også, at man ikke kan spise grød til frokost? Skemad ftw!

Hvorom alting er, så smager disse buttede basser noget så skønt. De er langt mere næringsrige, end hvad de fleste andre pandekager kan prale af at være, men det betyder selvfølgelig ikke, at der et indgået noget som helst kompromis med smagen. Vanilje og citron kommer som bekendt ualmindeligt godt ud af det med hinanden, og hvis man så forkæler herligheden med alle sine yndlingstoppings, så er man altså garanteret jublende smagsløg og mæthed de næste mange timer.

Pandekager, kaffe og god tid. Ah! Easy like sunday morning - på en onsdag that is. Se dét kan anbefales.

Boghvedepandekager, ca. 12 stk 
- 1 meget moden banan
- 2 æg
- 1,5 dl plantemælk
- 100 gram boghvedemel
- 1 spsk chiafrø
- 1 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 - 1 tsk fintrevet citronskal
- Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde
Det her er næsten for nemt; kom alle ingredienser i en skål og stavblend til du har en ensartet, halvtyk dej. Steg små klatter i rigeligt kokosolie, og server pandekagerne med alt godt fra køkkenskabene. Her er det banan, blåbær, kanel, peanutbutter (altid peanutbutter!) og ahornsirup. Det er bomben. Jeg si'r det bar'.


Kommentarer

Populære indlæg