Frittata med kartoffel og spinat


Jeg havde tømmermænd fra helvede den anden dag, som resultat af en personalefest med fri vin- og cocktailbar, som undertegnede havde en lille smule svært ved at tage og føle på. Og når man sådan har været ude at danse fandango med tårnhøje procenter skvulpende i blodet, så er der jo ikke andet for end at betale prisen efterfølgende - dén pris som ikke gøres op i kroner og ører, forstås. Heldigvis var det sjovt, som kun en fest med fri bar kan være det, og så bøder jeg gerne med en dag på langs i forvaskede natbukser og med Kanal4 som bedste tidsfordriv.


Ærligt talt var jeg ganske ynkelig dagen derpå, som jeg lå der i mit dyneorgie på sofaen. Således var det heller ikke på nogen måde tænkeligt, at jeg kunne overskue så meget som at spejle et par æg. Hvilket ellers var eneste spise, som bare virkede en lille smule appetitvækkende. Det er lidt pudsigt, men æg er altid det eneste, jeg craver, når Tømmermændene fra Helvede er på besøg. Heeeeldigvis havde min søde mor planer om at lave frittata til aftensmad, hvilket bestemt kunne gøre det ud for de der spejlæg. Og det var endda en åndssvagt god frittata, hun diskede op med. Muligvis kunne dele af min begejstring tilskrives min tilstand samt dét faktum, at nogen gad lave mad til mig, men jeg tænker altså også, at det bare var en virkelig god kartoffeltortilla, vi fik den aften. Derfor kommer den her; Mor Tinas frittata. Helt simpel og helt vildt god.

Kæmpe frittata, nok til 7-8 personer
- 2 kg kogte kartofler (med skræl på, hvis den er pæn nok)
- 14 æg
- 3 store løg
- 2 store og røde snackpebre
- 450 gram spinat fra frost, optøet
- Evt. et par håndfulde revet parmesan eller feta
- 3 store tsk salt
- Rigeligt olivenolie - i hvert fald nok til at dække hele grydens bund

Fremgangsmåde
Start med at koge kartoflerne møre. Dette kan med fordel gøres i god tid eller dagen inden. Hak herefter løg og peberfrugter i ønsket størrelse, og pres så meget væde som muligt fra den optøede spinat. Kartoflerne skæres også i mundrette bidder. Kom nu en ordentlig sjat olivenolie i en stor og høj pande/gryde, som kan tåle at komme i ovnen, og svits løgene heri. Tilsæt peberfrugter og kartofler og steg i et par minutter. I en stor skål røres æggene sammen med salt, spinat og ost, hvis dette ønskes. Æggene hældes nu direkte over i panden, så massen dækker kartoflerne. Frittataen bages i en 200 grader varm ovn, indtil den er fast og gylden på toppen. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, men her fik den en lille times tid. Når den er færdig, giver den efter som en svamp, når man trykker den på overfladen.


Kommentarer

Populære indlæg