Bønnebrownie


Nå, nu er det vist efterhånden ved at være en rum tid siden, at Filibaba har haft chokolade på menuen, og det kan virkelig kun gå for langsomt med at få ændret på dét faktum. Så kære venner, today I give you: Bønnebrownie med intens chokoladesmag og fudgyness på den konfektagtige måde - lige som vi allerbedst kan lide det! For jow, frygt ej, du kan lide det her! Lov mig at blive hængende lidt endnu, imens jeg fortæller dig, at bønner og kager faktisk er rigtig fine venner. Forenelige som banan og peanutbutter, pandekager og nutella, Ben og Jerry. Ama'r!


Først, så lad mig dog slå én ting fast. Der er meget få ting i denne verden, som kan måle sig med en vaskeægte brownie baseret på hvede, sukker, chokolade og smør, smør, SMØR. Og det kan denne bandit altså heller ikke helt. Men den er god, og den forholdsvis høje sundhedsværdi, som kagen er indehaver af, kamufleres på bedste vis i en intens og himmelsk chokolademundfuld. Så jeg ser absolut ingen grund til ikke at begive sig i køkkenet og få bakset en lille browniebasse sammen. Dette gælder især, hvis du også er typen, som gerne kaster dig ud i ernæringsforbedrede versioner af de gode klassikere i håbet om at kunne forsvare at spise søde sager sådan lidt oftere, end hvad man ellers ville kunne stemple som tilforladeligt.


Er du lidt af en helsedåse, så er bønner altså din ven. De er rimeligt smagsneutrale og gør sig ellers bare umageligt godt i følgeskab med chokolade. Det lyder måske sært, men bare tænk chili con carne; der skal altså også en smule chokolade i sådan en bønnebadulje, før den tager kegler. Så giv det lige et skud, ik? Jeg garanterer, at du rammer plet.

Og psst! Hvis du føler dig overbevist, så prøv også mine bloondies med kikærter eller kidney cookies - selvsagt også med bønner i puljen og helt bestemt smagsgodkendte.

Bønnebrownies, 12 stykker
- 1 dåse kidneybønner, 240 gram
- 15-20 friske dadler
- 2 store spsk kokosolie
- 1/2 dl god kakao
- 100 gram mørk chokolade 70%
- 1 stor spsk peanutbutter
- 4 æg (delt i hvider og blommer)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- Et lille drys salt

Fremgangsmåde
Skyl først bønnerne i rigeligt vand. Kom dem herefter i en foodprocessor sammen med dadlerne (husk af fjerne stenene) og æggeblommerne. Kør indtil blandingen er helt lind, og tilsæt herefter smeltet chokolade, vanilje, bagepulver, salt, peanutbutter, kakao og kokosolie. Kør igen foodprocessoren til ingredienserne er godt blandet sammen.
I en skål pisker du nu æggehviderne helt stive, hvorefter de blandes sammen med kagedejen. Brownien bages ved 180 grader i 20-25 minutter, og skal herfeter afkøle helt  - allerbedst er den faktisk dagen efter.

Hvis man har tid og lyst, kan man lave en lækker topping til sin kage bestående af:

- 1 stor og moden avocado
- 1/2 moden banan
- 50 gram mørk smeltet chokolade (alternativt 2 spsk kakao)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1-2 spsk honning/agave/ahornsirup

Avocadoen og bananen blendes sammen, så der ingen klumper er. Herefter tilsættes den smeltede chokolade sammen med vanilje og sødestof. Blandingen smøres ovenpå kagen og skal være helt kold ved servering, ellers bliver det bare lidt kvalmende..

Kommentarer

Populære indlæg