Crumble med rabarber og jordbær + lidt om konceptændring af bloggen


Jeg ved godt, at det måske ikke lige er årstiden for kager med rabarber og jordbær, men står man nu og har en portion sommerbær liggende i fryseren, så bør man unde sig selv en crumble som denne. Det er en vinder hver gang, sommer som vinter. Og har man ikke rabarber eller jordbær i fryseren, så kan man selvfølgelig sagtens udskifte fyldet med æbler, eller hvad man ellers har liggende af gode sager.


Jeg lavede kagen hjemme hos min mor, imens jeg endnu boede hjemme, og nu sidder jeg i min lejlighed på Trøjborg og savler en lille smule over ingredienslisten, alt imens mine egne køkkenskabe er pinligt tomme. Jeg er vild med min nye tilværelse, og jeg er også helt med på, at havregrød og pasta nok kommer på menuen mere end vanligt fremover, men det er altså lidt af en omvæltning sådan at skulle leve på en sten. Måske der kommer til at gå helt sport i den? Altså at leve både godt og billigt. Det håber jeg, for jeg har virkelig ikke lyst til at skulle gå særligt på kompromis med hverken smag eller sundhed.

Derfor tænker jeg også i en konceptændring af bloggen, som skal lyde noget hen ad 'Få råd til at spise som en dronning på SU'. I hvert fald bliver det noget med god, sund og mættende mad til en billig penge. Måske krydret med lidt sparetips og tricks. Jeg tænker, at det bliver helt sjovt at skulle være kreativ med få kroner på lommen, om end jeg ikke ligefrem kan kalde mig ekspert på området - endnu! Det er nok lidt en levevej, som skal inkorporeres over tid. Men det bliver godt, så hæng i hvis også du er på SU og alligevel godt gider at leve fyrsteligt. ;-)

Nok om det! Her kommer opskriften på crumblen, som jeg lavede den - men som snildt kan redigeres til den fattige studerende.Crumble, 4 personer
- 450 gram rabarber fra frost (selvfølgelig friske hvis de er i sæson)
- 1 stor håndfuld frosne jordbær
- 100 gram kokossukker (almindeligt sukker til den fattige studerende. Øv)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl boghvedemel (og her passer hevdemel jo bedre til et SU-budget)
- 100 gram smeltet kokosolie (eller smør)

Fremgangsmåde
Smør et tærtefad med lidt fedtstof, kom jordbær og rabarber deri og drys 1 spsk af kokossukkeret og vaniljesukker ovenpå. Bag først frugten uden crumble-låg i cirka 10 minutter ved 200 grader. I mellemtiden blandes mel, havregryn, resten af sukkeret og kokosolien sammen til en crumble. Denne fordeles over frugten, og tærten bages færdig, til den er sprød og gylden på toppen. Det tager cirka 20 minutter. Servér med creme fraise, vaniljeis eller flødeskum. Easy as that.

Kommentarer

Populære indlæg