Asiatiske risdeller


Først; det går fremragende med projekt Spis som en dronning - også på SU. Jeg har faktisk lavet og spist rigtig aftensmad alle de aftener, hvor jeg har været hjemme, og det har hverken været dyrt eller pasta med ketchup. Grunden til den manglende aktivitet herinde kan udelukkende tilskrives døgnets alt for få timer. Jeg løber stærkt for tiden, og det er desværre ikke i den smukke skov, som jeg ellers har liggende lige i baghaven. Men okay, hver en ting til sin tid, og lige nu er det altså antro, som er den største tidsrøver, stærkt efterfulgt af Flip Cup-turneringer og praktisering af svedige moves på byens dansegulve. Jeg tænker, at det er meget naturligt gerne at ville have det hele med, når man lige er startet på studie, men det resulterer selvsagt også i nedprioriteringer anden steds; altså er madfotografering og ditto tekstforfatning en mangelvare på nuværende tidspunkt, men når jeg får lidt mere luft i kalenderen igen, så håber jeg inderligt på at kunne oppe det her blogging en smule (og måske også få købt mig et rigtigt kamera..).

Nok snak! Jeg havde ris tilovers fra en omgang dhal, og den slags rester er altid et fint udgangspunkt, vil jeg mene. Risdellerne her er således lavet ud fra, hvad jeg lige havde liggende, men det er vist rimeligt basic ingredienser alt sammen. Intet fancy pancy, men de smager åndssvagt godt, og så er de geniale både kolde og varme, til frokost eller aften, på rugbrød, i en pandekage eller bare med en salat.


Asiatiske risdeller, 17-20 stk
- Ca. 3 dl kolde ris
- 2 små løg, finthakkede
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk sød chilisovs
- 2 spsk soya
- 1 tsk stødt koriander
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk karry
- Saften fra 1 lime
- 3 revne gulerødder
- 1 god håndfuld peanuts, hakkede
- 1 æg
- 3 spsk mel

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser sammen pånær æg og mel. Når krydderierne er godt fordelt, tilsættes ægget og herefter melet, til den ønskede konsistens er opnået - det skal hænge sammen og kunne formes til deller, men vil stadig føles vådt. Dellerne steges ved middelvarme i 4-5 minutter på hver side. Og så bliver det vist ikke meget nemmere! ;-)

Kommentarer

Populære indlæg