Ideelt til brunchbordet: bagt grød med peanutbutter og solbær (vegansk)


Hvad, der skulle have været en massiv arbejdsweekend, er desværre blevet udskiftet med min grimmeste sweater, panodiler og snot i lange baner. Ja, undskyld mit franske, men det er altså realiteten. Hvorfor kommer sygdom egentligt altid så ubelejligt? Dét der med at være nødsaget til at trække stikket på ellers fyldte kalenderdage giver jo blot anledning til yderligere pres på stressfaktoren - hvilken da i forvejen pulserer derudaf grundet eksamen og decemberforventninger. Dog forsøger jeg at se positivt på tingene, for det er trods alt den mest konstruktive tilgang at have til langt det meste her i livet. Een ting, som kastede lidt lys på tilværelsen i det ellers mørklagte sygeleje, var påmindelsen om, at jeg havde et par af disse krabater tilovers. Og dét må til gengæld betegnes som værende vældig belejligt!

Bagt grød smager af kage. Og kage til morgenmad har nu altid været en formidabel idé. Knapt så formidabelt kan det siges at være, når kagens næringsværdi er lig nul, og man derfor kommer til at rende rundt med et hysterisk blodsukker resten af dagen. Bagt grød leverer velsmag, stabilt blodsukker og ikke mindst pænhed i én lille ramekin. Den petit størrelse gør den perfekt til brunchbordet, men man kan selvfølgelig også sagtens bage grøden i en større form, og så bare nøjes med den alene som morgenmad. Valget er frit, uanset bliver det et sikkert hit! ;-)

Bagt grød med peanutbutter og solbær, 4 små ramekiner 
- 1,5 dl finvalsede havregryn (+ kogende vand)
- 2/3 af en banan (den sidste tredjedel bruges til pynt)
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- ét nip salt
- 1 spsk peanutbutter
- 1 dl friske eller frosne solbær (alternativt blåbær)
- evt. en håndfuld hakkede nødder
- evt. 1 spsk honning/agave/ahornsirup (dog ikke honning, hvis man ønsker grøden vegansk)
- kokosolie til at smøre formene

Fremgangsmåde
Kom havregrynene i en skål og overhæld dem med kogende vand, så det dækker. I en anden skål moses bananen, inden den røres sammen med peanutbutter, kanel, vaniljesukker, salt og eventuelt honning og nødder. Når havregrynene har suget al væsken til sig, blandes de sammen med bananmosen. Bærere vendes nu forsigtigt i grøden, inden den fordeles i de oliesmurte ramekiner. Pynt med resten af bananen.
Grøden bages ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle lidt af, inden de serveres - enten som de er eller med en klat græsk yoghurt og lidt ahornsirup.


Kommentarer

Populære indlæg