Polentagrød med hvidløgsstegte gulerødder og grov pesto


Hermed bringes en fiks lille ret, som hverken kræver oceaner af overskud eller ingredienser. Polenta er faktisk bare majsmel, og det spises hovedsagligt i Norditalien på samme måde, som vi i Danmark spiser kartofler. Ofte serveres polentagrøden helt simpelt som tilbehør til kød eller med en klat tomatsovs og lidt revet parmesan ovenpå. Det er nemt, og det er særdeles SU-venligt. Og så er det såmænd også glutenfrit, hvis man går op i dens slags. Altså er der virkelig ingen fikumdik på spil - blot hurtig mad, som gør maven glad.


Polentagrød med hvidløgsstegte gulerødder og grov pesto, 3-4 personer 
Polentagrød
- 2 dl polenta (majsmel)
- 9 dl vand
- 1 dl mandelmælk (eller almindelig mælk, men mandelmælken gør grøden super cremet)
- 1 tsk salt
- 2 spsk smør
- 4 spsk friskrevet parmesan

Gulerødder
- gulerødder
- hvidløg
- olivenolie
- salt

Pesto
Jeg har en god opskrift liggende lige her. Du kan selvfølgelig også købe dig fra det, men vælg da lige en pesto af ordentlig kvalitet. Men lav allerhelst din egen. Det tager ikke mange minutter, og du vil med garanti takke dig selv efterfølgende!

Fremgangsmåde
Tag så mange gulerødder, som du synes, og skær dem i skiver. Kom dem derefter på en pande med olivenolie og hvidløg, og lad dem stege ved middelhøj varme. Vend rundt i dem nu og da, imens du laver polentagrøden.
Bring vandet i kog og tilsæt derefter polentaen. Rør godt rundt, så den ikke klumper, og skru derefter varmen ned på laveste blus. Lad grøden simre i 5-10 minutter, imens du rører rundt i den hvert andet minut. Tilsæt derefter mandelmælken, og lad den koge med ind. Tilsæt nu parmesan, smør og salt og smag grøden til. Server straks med gulerødder og pesto på toppen.

Tip: Har du mere grød tilovers, kan du komme den i en smurt form, tildække den med film og stille den i køleskabet natten over. Dagen efter kan du skære den ud og stege den som 'bøffer' på en pande. Fungerer for eksempel ret godt med en omgang stegte svampe til. Du kan også skære grøden ud til 'pomfritter' og bage dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde. 

Kommentarer

Populære indlæg