Banan-proteinbarer med chokolade og chiafrø


Proteinbarer er virkelig ikke min ting. Et par gange er jeg blevet lokket i fælden og har købt en af de der Questbars, som alle fitnessdamerne på Instagram spiser i ét væk. Det stopper nu! Bevares, de kan godt spises, men jeg kan ærligt talt ikke se fidusen i at komprimere så meget protein ned i en lille bar, fylde den med sødestoffer og sælge den som "en sundere Oreo". Ja, altså jeg har kun prøvet den, som skulle smage af netop Oreo, og så den med cookie dough, som.. i hvert fald ikke smager af Ben & Jerry's. ;-)

Derfor er det også med en smule ambivalens involveret, at jeg vælger at kalde disse hapsere for proteinbarer. Men det er nu engang, hvad de er; fyldt med protein. Og alt muligt andet godt. I virkeligheden kunne vi også kalde dem energibarer, men det læner sig jo bare op ad energidrikke, som jeg virkelig heller ikke er fan af.

Så nu bliver det sådan, og jeg synes, I skulle se af få dem smækket sammen i en fart. De er godkendt at både mig selv om min roomie, og vi sidder begge og sveder over eksamen og har altså i dén grad brug for energi. Apropos sved, så er det da lige til at blive lykkelig over det her vejr! Mer' af det, tak!

Opskriften er stærkt inspireret af denne men er tilpasset efter, hvad jeg lige havde liggende.

Banan-proteinbarer med chokolade og chiafrø, 12 stk
Tørre ingredienser 
- 1,5 dl müsli, som ikke er ristet eller sødet
- 0,5 dl boghvedemel
- 0,5 dl kokosmel
- 2 spsk chiafrø
- 1 spsk hørfrø (eller endnu en spsk chiafrø)
- 80 gram hakket chokolade, 70% eller mere
- 1 tsk vaniljesukker
- Lidt salt

Våde ingredienser 
- 2 små og meget(!) modne bananer
- 2 store spsk peanutbutter
- 2 spsk ahornsirup

- Kokosolie til formen

Fremgangsmåde
Miks alle de tørre ingredienser godt sammen og mos bananerne i en anden skål, hvortil du tilsætter ahornsirup og peanutbutter. Rør godt rundt indtil massen er helt glat. Herefter tilsætter du blandingen til den tørre del og rører godt rundt igen. Smør et ildfast fad med kokosolie og fordel dejen deri. Barerne skal ikke være meget meget end 1,5 cm høje. Bag dem ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter, eller bare til de er gyldne og sprøde på toppen. Lad dem stå i en times tid, inden du skærer dem ud og opbevarer dem i en lufttæt beholder. De kan nok holde sig en lille uges tid, men jeg tænker, at de forsvinder på mystisk vis inden da.


Kommentarer

Populære indlæg