Marrokansk salat med alt hvad hjertet begærer


Sommerferien er indtruffet, og dét og livet i al almindelig fejrede jeg i går med verdens bedste Malle, en flaske rosé og en ret fabelagtig salat med marrokanske noter. Et sådant set-up kan jeg kun anbefale, for det var ganske perfekt, men salaten i sig selv kan bestemt også noget. Den tager ikke mange minutter at vende sammen, og så smager den af 101 nats eventyr. Og nåh ja, så er den samtidig ret pæn at se på. Altså får man hele pakken i denne salat, og det er vel altid at foretrække.


Marrokansk salat, som hovedret til 3-4 personer eller tilbehør til 4-6 personer 
- 3 dl quinoa
- 1 stor squash
- 1 stor aubergine
- 1 granatæble
- 2 avocadoer
- 200 gram feta fra blok
- 50 gram pistacienødder, usaltede
- En lille potte persille
- Frisk koriander efter smag
- Saften fra 1 citron
- 2 fed hvidløg
- 1/2 dl olivenolie + olie til pensling af grøntsagerne
- Salt
- Evt. et par håndfulde lyse rosiner

Fremgangsmåde
Start med at skære squashen og auberginen i skiver af en halv centimeters tykkelse. Pensl skiverne med olivenolie, drys med salt og bag dem møre i ovnen ved 200 grader. De skal have et kvarters tid, men hold godt øje med dem - når de er let brankede i kanterne, er de færdige.
Imens grøntsagerne er i ovnen, koges quinoaen efter anvisning på pakken. Persille og koriander hakkes groft, inden krydderurterne blandes sammen med 1/2 dl olivenolie, saften fra 1 citron, lidt salt og 2 fed presset hvidløg. Lad dressingen trække lidt, imens du klargør resten af salatens delelementer. Pistacienødderne hakkes groft, avocadoerne skæres i ønsket størrelse, granatæblernekernerne løsnes fra skallen og fetaen smuldres.
Lad quinoaen og de bagte grøntsager køle helt af, inden salaten blandes godt sammen. Gem lidt feta, lidt persille og nogle nødder til at drysse på toppen, hvis du går op i æstetikken.

Salaten kan serveres som den er, med brød, fisk (sommergrillet laks kunne være lækkert), kylling, eller hvad end som behager dig. Den holder sig fint i køleskabet i nogle dage, så du kan sagtens gange portionen op og have frokosten til de næste par dage i hus samtidig.

Mums filibaba og rætti' go' sommer!


Kommentarer

Populære indlæg