Bagt grød med blåbær og mandler


Jeg har nævnt det før, men bagt grød er og forbliver en af mine allerbedste go-to morgenmadsmåltider. Det skyldes blandt andet, at grøden rent æstetisk er meget smuk at se på, men det skyldes nok hovedsagligt, at det er som at få kage serveret til morgenmad, velvidende at man fylder sin krop med lutter gode sager. Dét er da ret fantastisk, hva'?


Jeg har allerede en opskrift på bagt grød liggende lige her, og den er pivgod og nem at give sig i kast med, men den adskiller sig alligevel en del fra denne i både smag og konsistens. Det forskellige ved de to er, at den ene er vegansk, imens denne indeholder æg. Resultatet bliver forskelligt på den måde, at den veganske version bliver mere 'grød-agtig', imens denne bliver fastere i sin konsistens - og ja, mere som en kage. :-) Jeg er vild med begge varianter og synes egentlig blot, at det er rart at kunne veksle imellem dem, alt efter om køleskabet indeholder æg eller ej.

Summa summarum er, at man bliver nødt til at unde sig selv lidt kærlighed fra morgenstunden, og min bedste opskrift herpå er ganske simpel; man skal give sig selv tid til at spise lækker morgenmad hver evig eneste dag. Det behøver ikke at kræve det helt store køkkenshow eller enorme mængder tid, for en grød som denne kan snildt give morgenluksus flere dage i streg, eftersom den ingen skader tager af en retur til ovnen eller mikroen.


Bagt grød med blåbær og mandler, 4 personer
- 4 dl fintvalsede havregryn
- 3 dl kogende vand
- 2 æg
- 2 store og meget modne bananer + 1/2 til pynt
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- en stor håndfuld friske blåbær
- en håndfuld grofthakkede mandler
- flydende honning

Fremgangsmåde
Overhæld havregrynene med kogende vand, tilsæt salt og kanel og lad det trække et par minutter. Mos bananerne og bland dem med æggene, inden blandingen røres i havregrøden. Kom grøden i et ildfast fad beklædt med bagepapir og pynt med friske blåbær, skiver af banan og hakkede mandler. Dryp lidt honning på toppen, inden grøden bages ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad den stå og køle i 10 minutter, inden den spises - gerne med en klat græsk yoghurt og en smule bærkompot, hvis du har.

Kommentarer

Populære indlæg