Hjemmelavet ribssaft + et tip til den perfekte Gin & Tonic


Herhjemme har vi en lille joke kørende, som vist mest er opstået som en undskyldning for at drikke gin og tonic, hvad vi kan kalde, jævnt ofte. Den går i al sin enkelhed ud på, at Mathilde spørger, om ikke jeg trænger til at blive lidt mere "som mig selv" - oversat: om ikke jeg vil have en GT?

Jeg fik engang formuleret noget med, at jeg føler mig mere som mig selv efter en gin og tonic eller to, og eftersom det jo er ganske populært at være helt sig selv i disse tider, så er tippet hermed givet videre. Skuldrene falder lige et par centimeter og hverdagsbrok mindskes gevaldigt. Desuden er smagen af gran jo vildt naturlig og citroner fulde af c-vitamin, så der er al mulig grund til at unde sig selv en lille drink. Selv på en tirsdag.

Nå, det var et sidespring - men ikke desto mindre en anbefaling. Ribssaft blandet med gin, tonic og en skive citron er nemlig det nye og simpelthen pure heaven. Prøv det, og tak mig senere.

Men prøv også gerne saften uden alkohol og tonicvand. Ribssaft er i sig selv pivlækkert, fordi det lille bær er lige tilpas syrligt til, at saften ikke bliver hvinende sød, som så mange andre safter godt kan blive. Det er  nemmere, end man tror, at lave saft selv og så smager det tilmed magisk. Blandingsforholdet kommer an på så meget, men jeg vil sige 1:3.


Ribssaft, 1 liter koncentrat
- 1 kg ribs med stilk
- 8 dl vand
- 3 tsk vaniljesukker eller 1 tom vaniljestang
- 150-200 gram sukker

Fremgangsmåde
Hvis du anvender frosne ribs, kan du passende lade dem stå og tø op et par timer, inden du går igang. Dernæst kommes ribs og vand i en gryde, hvor det skal koge et kvarter. Et rent viskestykke lægges derefter i en si, som sættes over en stor skål. Saften hældes over viskestykket, som vrides godt, så al saften kommer med. Kom den filtrerede saft tilbage i en (ren!) gryde og kog den op med sukker og vanilje. Start med 150 gram sukker og kom mere i, hvis du synes, den er for sur. Lad saften koge et par minutter, inden den hældes på skoldede glas. Hvis der dannes skum på toppen, imens den koger, fjernes dette blot med en ske. Ribssaften holder sig en uge på køl.

Et sæt glade tvillingesøstre i sommerhus. Helt dem selv. 

Kommentarer

Populære indlæg