Snaskede mexi-majs med parmesan


Du kan generelt få mig til det meste, hvis du lover at kvittere med mexicansk mad, og i særdeleshed hvis Vaca indgår i handlen. Vaca er en lille mexicansk biks, som huserer i Mejlgade i Århus. Her får man formidabel mexi-mad til en billig penge, og desuden har de et helt i orden udvalg af vegetariske muligheder. De laver nogle mundvansdrivende burritos og deres tacos sidder lige i skabet. Men allerbedst er deres majskolber, som er så tilpas lækre og fedtede, at du med garanti sidder tilbage med lyst til mere samt snask helt op til ørene, efter at have været en tur i madhimlen.

Jeg havde på fornemmelsen, at det ikke kunne være raketvidenskab at gøre majskunsten efter, og heldigvis skulle den tese vise sig at holde stik. Majskolberne blev lavet som tilbehør til de vaffelburgere, jeg delte opskriften på forleden, og de blev gode! Åndssvagt gode, faktisk. Vi snakker søde majs, som smøres med en god og fed cremefraise, rulles i parmesan og drysses med paprika og urter inden de får en hurtig tur i ovnen - eller endnu bedre; en tur på grillen, hvis vejret tillader det. Det færdige resultat bliver snaskede og lige tilpas mushi-mushi majskolber, som garanterer ros til kokken og ualmindeligt glade middagsgæster.


Mexi-majs, tilbehør til 3-6 personer 
- 3 majskolber
- 3 spsk cremefraise (gerne 38%)
- 5 spsk revet parmesan
- frisk chili, fintsnittet
- frisk persille
- paprika
- salt og peber

Fremgangsmåde
Kog først majskolberne i saltet vand i 10 minutter. Lad dem køle lidt af, inden de halveres, og smøres hele vejen rundt med cremefraise. Derefter rulles majskolberne i revet parmesan, hvorefter de placeres på en rist med bagepapir. De drysses med hakket persille, chili, salt og friskkværnet peber, inden de grilles i ovnen i omkring 5 minutter. Du kan med fordel grille dem på en rigtig grill, hvis vejret er med dig.


Kommentarer

Populære indlæg