Tomatsovs med bagte cherrytomater og masser af urter


Der kan nok ikke herske nogen tvivl om, at denne ret smager usammenligneligt meget bedre, når den indtages udendørs på en bjergtop i det sydfranske, med vin i glasset og intet andet end god tid på programmet. Jeg taler af erfaring, men tør dog alligevel godt love, at en helt enkel pastaret lavet med kærlighed og gode råvarer sjældent er en dum idé. Og det er netop, hvad denne tomatsovs med bagte cherrytomater, masser af friske krydderurter og andre gode sager er et sandt bevis på.

Jeg er akkurat vendt hjem fra en tiltrængt ferie i en fransk bjergby nær Saint Tropez. I skrivende stund venter jeg endu på min kuffert, som simpelthen valgte at blive i Nice, mens vi andre tog turen mod det kolde nord. Jeg forstår den på en måde godt, for det er jo sjældent decideret festligt at skulle hjem og igang med hverdagen igen efter en skøn ferie, hvor to-do lister og stramme tidsplaner har været parkeret derhjemme. På den anden side vinder tilværelsen på Trøjborg på så mange barometre, at tidlige vækkeure er til at overskue - især hvis der kommer ægte comfort food a la spaghetti med tomatsovs på menuen om aftenen. Det er i hvert fald min plan at spise Lady & Vagabonden-style snarest muligt igen, og jeg synes, du skulle gøre det samme. Her kommer min opskrift på en genial tomatsovs, som kræver et minimum af ingredienser, og som smager af sydens sol, hvis man vel og mærke vælger nogle smagfulde og solmodnede tomater. Og det bør man virkelig unde sig selv. Bon appétit! Tomatsovs, 4 personer 
- 1 kg solmodne cherrytomater 
- 1,5 dl olivenolie 
- 2 spsk balsamicoeddike 
- 1 stort løg 
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk hakkede grønne oliven
- 2 spsk hvidvin
- Saften fra 1/2 citron
- En stor håndfuld hakket frisk persille
- En stor håndfuld hakket frisk basilikum 
- salt + friskkværnet peber 

- 400 gram spaghetti + frisk parmesan og lidt basilikum til servering 

Fremgangsmåde
Halver tomaterne og kom dem i en bradepande. Overhæld dem med 1/2 dl olivenolie, balsamico og salt + peber. Bag dem i 20-25 minutter ved 200 grader.
Hak nu løg og hvidløg, oliven og friske krydderurter. Sautér alle løgene i 1 dl olivenolie og tilsæt derefter de bagte tomater + resten af ingredienserne. Lad retten simre, så længe du orker. Minimum en halv time. Vend herefter sovsen sammen med kogt spaghetti og server med rigeligt parmesan, friskkværnet peber og lidt basilikum. Server eventuelt en enkel grøn salat og nogle brød med chevre chaud, hvis det skal gå rigtig fint for sig. 

Kommentarer

Populære indlæg