Mexi-pirogger med sorte bønner, søde kartofler og cheddar


Søreme om det ikke er blevet søndag nok en gang. Vi kan kalde det tømmermændsdag, hyggedag, hviledag eller gennemsyret slapperdag med intet andet på programmet end rare ting og opladning til den nye uge. Det er i hvert fald nogenlunde sådan, jeg selv spenderer de fleste søndage, og ser vi bort fra tømmermændsdelen, er søndag faktisk lidt af en yndlingsdag hos mig, fordi den altid står helliget til self care og god tid. Nogle gange betyder det havbad og langsom morgenmad i badeanstaltens klubhus, andre gange gåtur med kaffe og gode snakke, for det meste et par køkkenprojekter og altid TV-dinner, hvis søndagsstilen skal være helt i vinkel. Selvsagt med noget mad tilhørende den fedtede kategori, som kan indtages på langs i et dyneorgie og agere kærkomment punktum på ugen.

Holder du også af at holde søndag i nogenlunde tråd med ovenstående, så tror jeg, du vil synes, at retten her kan gøre det ud for en søndagsmenu af de helt godkendte. Mexi-piroggerne er ikke specielt tidskrævende, de er ostede og lækre, og så er de intet mindre end perfekte at spise i sofaen, når du sidder indviklet i dyner og ikke orker det store kniv-og-gaffel-show.


Mexi-pirogger med sorte bønner, søde kartofler og cheddar, opskriften giver 5 store pirogger 
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 søde kartofler, hakket i mindre tern
- 1 dåse sorte bønner, drænet for væske
- 1 lille chili (alt efter styrke, selvfølgelig)
- 1,5 tsk stødt koriander
- 1,5 tsk stødt spidskommen
- et nip cayennepeber
- salt
- 1 tsk paprika
- 1/2 glas tomatsalsa
- 1/2 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse majs
- en gulerod, en peberfrugt eller andet du lige har liggende i grøntsagsskuffen

Derudover:
- 2 dl kogte ris (brug evt. en rest, hvis du har det)
- 150 gram cheddar, revet
- 6 store tortillapandekager
- en smule mælk + lidt olie til pensling

Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde i et par minutter. Tilsæt herefter krydderierne, finthakket chili, søde kartofler og eventuelt de andre grøntsager, du har ved hånden. Lad kartoflerne stege, til de begynder at tage farve, og tilsæt da tomatsalsa, hakkede tomater bønner og majs. Lad retten boble videre under låg, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber, inden du tilsætter de kogte ris og vender blandingen godt sammen. Den skal ikke være for våd i det, da væden så vil trænge igennem tortillapandekagerne.
Tag nu den ene af de 6 pandekager og klip den i 5 lige store trekanter. Fordel herefter retten på de 5 resterende pandekager, top med cheddarost og læg en tortillatrekant herpå. Pensl nu pandekagerne med mælk i kanten, inden de foldes sammen til en trekant. Placér piroggerne med de foldede sider nedad på en bageplade, pensl overfladerne med olie og bag dem i omkring 10 minutter ved 200 grader. Spis dem med guacamole, creme fraise eller salsa og nyd din søndag.
Piroggerne egner sig fint til frys.


Kommentarer

Populære indlæg