Boghvedegrød med mandelmælk og vanilje


Det her, mine damer og herrer, er altså en morgenmad, som kan være sig selv bekendt, og så er den tilmed så overskuelig at smække sammen, at den fungerer på hverdagsmorgener uden alverdens tid. Boghvedeflager, vaniljekorn og mandelmælk danner grobund for en fløjsblød grød, som med sin nøddeagtige smag gør det intet mindre end eminent med en klat peanutbutter, hakkede nødder og æbletern samt et dryp ahornsirup på toppen. Det her er morgenmaden, som akkompagneret af lidt levende lys, noget vamset på kroppen og din yndlingste i koppen får dig igennem de mørke vintermorgener til ug, kryds og slange.

Jeg tror, at overlevelsesstrategien må være at snige hyggen ind alle de steder, man kan, nu hvor årstiden ikke giver kulør og lyse nætter at leve for, og grød har altså for mig et større hyggeprædikat på sig end så meget andet. Hvad end vi snakker old fashioned havregrød, chiagrød, hirsegrød, øllebrød, polenta, risotto eller boghvedegrød, så labber jeg det i mig. Om det skyldes, at varmt + blødt og skål + ske per automatik giver hyggemad, ved jeg ikke, men der kunne godt være noget om snakken, kunne der ikke?

Hvorom alting er, smager boghvedegrød noget så dejligt, så lad det være pointen her.


Boghvedegrød, 1 person
- 1 dl boghvedeflager
- 1 spsk hørfrø
- 1 dl mandelmælk
- 3 dl vand
- 1/2 tsk vaniljepulver
- et nip salt
- evt et nip kanel

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog grøden op, imens du rører kontinuerligt rundt. Det tager blot et par minutter, inden konsistensen er fløjlsblød og grøden klar. Smag til med salt og anret den rygende varm og med dine yndlingstoppings. En god smørklat og en skefuld sukker kan også noget, skulle jeg hilse og sige.

Kommentarer

Populære indlæg