Hvid gløgg med æblemost, ingefær og kardemomme


Traditionel gløgg lavet på rødvin og med en bund af rosiner og den slags hejs har aldrig kunnet rocke min verden. Det bliver for tungt, og jeg bilder mig selv ind næsten at kunne smage, hvordan hovedpinen kommer snigende slurk for slurk, så det bliver som regel et nej tak til den julede klassiker herfra. Dens hvide ækvivalent derimod er en helt anden sag, som særligt i år har fundet vej til mit glas allerede mange gange.


Det er også min antagelse, at den hvide gløgg er blevet særligt hip i år, hvor den måske før har været lidt for de få. Men inflation er jo heller ikke altid til at spå om. Pludselig kan noget være blevet det nye sort på rekordtid, og så står man ellers der og er omgivet af alle byens cafeer, som slår sig op på et utal af unikke takes på en hvid gløgg. Men hvad kan man egentlig have imod det, for det smager jo latterligt godt og giver næsten ingen hovedpine, hvis man da formår at holde indtaget anstændigt. For mig gik det desværre under al forventning i går, men lad nu det ligge.

Hvid gløøg, I salute you, og min egen opskrift er bomben. Hvis jeg da selv skal sige det, og det skal jeg jo.

Hvid gløgg med æblemost, ingefær og kardemomme
- 1 flaske hvidvin
- 7 dl æblemost
- 75 gram sukker
- 2 økologiske citroner i skiver
- 8 hele kardemommekapsler
- 3 kanelstænger
- 5x5 cm frisk ingefær i skiver
- 1 dl rom

Fremgangsmåde
Kom sukker, æblemost, citron, ingefær, kardemomme og kanel i en gryde. Lad det koge op og simre i 15 minutter under låg. Tilsæt herefter hvidvin og rom og lad gløggen blive varm uden at koge. Den hvide gløgg serveres brandvarm og fungerer ualmindeligt godt i kombination med et tårn af æbleskiver og et endnu højere tårn flormelis.

Kommentarer

Populære indlæg