Cookie dough-kugler af ene gode sager


Så gik der hverdag i den. Fra januarsfri til tidlige vækkeure, afleveringer og madpakker. Især sidstnævnte nailer jeg ikke specielt godt, hvilket betyder, at jeg finder mig selv i skolens kantine sådan cirka hver dag, når blodsukkeret melder lavvande og kagebordet trilles frem. I sidste ende er der ikke særligt meget godt at sige om dét, så fra næste uge forsøger jeg lige at være den tjekkede type, som tænker fremad og smækker en sandwich sammen om morgenen, inden jeg forlader lejligheden. Og når nu jeg er i gang med den slags køkkengøgl fra morgenstunden, kan jeg jo lige så godt tænke frem til det sukkermonster, jeg forvandles til, når klokken bevæger sig hen imod 14. Hun vil unægteligt sætte pris på lidt cookie dough, hvis jeg kender hende ret.


De her kugler smager sødt og fedtet og af chokolade. Ja, faktisk smager de af den rene vare, som du plejer at have smugspist halvdelen af, inden dine cookies overhovedet er kommet i ovnen (eller er det bare mig? Please sig nej). I det her tilfælde må du bare gerne køre dem ind som dejkugler, for de skal slet ikke i ovnen. I stedet skal de give hurtig energi, men samtidig gøre gode ting for din krop. Det gør de, og så er de tilmed så hurtige at lave, at det næsten er dumt at lade være.

Cookie dough-kugler, 15-20 stk

  • 1 dl boghvedegryn eller finvalsede havregryn
  • 2-3 spsk dadelsirup, afhængigt af din søde tand (dadelsirup kan købes hos din grønthandler for ingen penge)
  • 2 store spsk mandelsmør (alternativt peanutbutter, men mandelsmør giver en særligt ægte cookie dough-fornemmelse)
  • 1/2 dl kokosmel
  • 1/2 dl plantemælk (jeg har brugt hasselnød, men havre, mandel eller soya er fint)
  • 40 gram mørk chokolade
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Et drys salt 

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og kør, til du har en ensartet masse. Pas dog på med at give dejen alt for længe, da man stadig gerne skal kunne fornemme chokoladestykkerne. Tilsæt eventuelt mere mælk eller flere boghvedegryn, alt efter om dejen virker for våd eller for tør. Måske er den bare perfekt, som den er, og så er du jo heldig. Cookie doughen trilles til små kugler, som opbevares på køl, hvor de holder sig lækre i en uges tid. 

Tip: en lækker lille treat får du, hvis du laver en omgang bananis, tilsætter små kugler af cookie dough og fryser isen, til den har sat sig. Det er ikke Ben & Jerry's, men det er eddermame tæt på!




Kommentarer

Populære indlæg