• Amanda Stensgaard

Alene-hjemme-pasta




Det er sjældent, jeg gider det helt store køkkenshow, hvis jeg har en aften for mig selv. Men jeg gider godt at spise noget lækkert. Helst skal det kunne indtages halvt liggende i sengen, og derudover må det gerne være lidt snasket i det. I ved, hyggemad. Det skal være comfy og give varmen. Jeg vil mene, at pasta og fløde er det makkerpar, der lever bedst op til kriterierne. Nemt, trygt og godt. Pastaretten her er, foruden fløden, gjort af tomat, basilikum og pinjekerner, som også kommer godt ud af det med hinanden. Alt i alt har vi at gøre med en virkelig nem ret, som giver plus på selvforkælelseskontoen. Men får man gæster, man ønsker at forkæle, ganger man selvfølgelig bare portionen op.





ALENE-HJEMME-PASTA

Til 1 person


Ingredienser


  • 2 tomater

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olivenolie

  • En stor håndfuld frisk basilikum

  • 1,5 dl fløde (eventuelt madlavningsfløde)

  • 0,5 dl vand

  • 2 spsk revet parmesan

  • 1/4 tsk chiliflager

  • Salt og peber

  • 1 tsk citronsaft

  • 0,5 tsk akaciehonning

  • Frisk pasta

  • Pinjekerner



Fremgangsmåde

  1. Tag en tør pande og rist pinjekernerne ved middelvarme, til de er gyldne

  2. Hak løg og hvidløg fint og kom det på en pande sammen med olien

  3. Hak tomaterne fint og kom dem på panden

  4. Lad simre 5-7 minutter og tilsæt så frisk, hakket basilikum, chili, parmesan, fløde og vand

  5. Lad retten koge ind et par minutter under omrøring

  6. Kog pastaen efter anvisning på pakken

  7. Smag flødesovsen til med salt og peber samt citron og akaciehonning

  8. Servér straks med pinjekerner på toppen. Måske også lidt ekstra parmesan