• Amanda Stensgaard

Chevre chaud salat med blåbær og avocado


En fransk klassiker af de helt gode. Gedeost har det jo med at dele vandene, eller i hvert fald få de fleste til at rynke på næsen, hvis de får for meget. Sådan har jeg det ikke. For min skyld kunne man sagtens droppe salatdelen og mæske sig i lyst baguette med karamelliseret ged alene. Når det er sagt, så er det her en virkelig god salat, som jeg synes, man bør sætte på menuen en fin forårsdag. Solskin klær' den nemlig, og det samme gør kold hvidvin. Blot et tip. Herhjemme er chevre chaud-salat med blåbær, bulgur, æble og avocado i hvert fald et hit, og jeg håber, den bliver det samme i dit køkken.



CHEVRE CHAUD-SALAT MED BLÅBÆR OG AVOCADO

Til 2 personer


Ingredienser

  • 1 dl bulgur

  • 1 pose Napolitana-salat, 75 gram

  • 1 bakke friske blåbær, 125 gram

  • 2 avocadoer

  • 1/2 agurk

  • 1 syrligt æble


Dressing


  • 4 spsk god olivenolie

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1 tsk akaciehonning

  • 1/4 tsk salt

  • Friskkværnet peber


Chevre chaud


  • Gedeosterulle med skimmel, 100 gram

  • 1 lyst baguette

  • 1 spsk olivenolie


Fremgangsmåde


  1. Kog bulguren efter anvisning på pakken

  2. Skær æbler og avocado i tynde både. Skær agurken over på langs, skrab kernerne ud og skær den i tynde halvcirkler

  3. Lav dressingen til salat ved at røre alle ingredienserne sammen med et pirskeris. Smag til med salt, peber og honning

  4. Baguettet skæres i skiver á 2 centimeters tykkelse og pensles med olie

  5. Gedeosten fordeles på brødskiverne og bages ved 200 grader, til osten er gylden. Det tager cirka 10 minutter

  6. Når bulguren er afkølet, vendes den sammen med salatblade, agurk, avocado, æble, blåbær og dressing

  7. Salaten kan serveres med gedeostebrødene på siden eller anrettet elegant på toppen. Valget er dit og ganske frit