• Amanda Stensgaard

Chokoladetrøfter med peanutbutter

Glædelig 1. december, venner!

Frida og jeg ønsker alle Filibabas læsere en cool jul med alt, det indebærer. Herunder konfekt og chokolade i så stride strømme, at et sukkerstop i januar næsten lyder appellerende. Ej, men er det ikke rigtigt? Det er svært ikke at lade sig rive med, når der serveres æbleskiver og gløgg og pebernødder og marcipan til ethvert socialt arrangement, der falder i december. Men hvem siger egentlig også, at man ikke skal lade sig rive med?

Herfra skal det bare lyde: Giv los! Det er okay at føle sig som en glaseret julegris i december. For der findes så mange lækre julegodter, og deres tilgængelighed er fortrinsvist begrænset til en enkelt måned på året, så det er da for dumt at lege afholds-m/k.

Hos Filibaba vil vi i hvert fald gøre alt, der står i vores magt, for at vise et udsnit af alle de lækre treats, vi selv har planer om at konsumere i december.

chokolade, peanutbutter, trøfler, trøffelkugler, peanuts, macha, kakaopulver, jul, konfekt, lækker, nem

Vi starter dog med en opskrift, som ikke begrænser sig til julen alene. Nemlig chokoladetrøfler med peanutbuttermidte. Trøflerne, som har revolutioneret Joses (vores tredje roomie) syn på peanutbutter. Det brød hun sig nemlig ikke om. Sagde hun.

Lad os bare sige: Hun kan ret godt lide peanutbutter nu. I hvert fald når det indgår som trøffel-surprise. Men det er nu også ganske genialt med sådan en både sød og salt kugle i midten af en intens og letbitter trøffelmasse.

Herhjemme forsvinder kuglerne i hvert fald meget hurtigt, så det er sikkert, at vi skal have trillet en ny omgang ASAP. Og helt sikkert igen i januar. Og i februar. Og…


chokolade, peanutbutter, trøfler, trøffelkugler, peanuts, macha, kakaopulver, jul, konfekt, lækker, nem


CHOKOLADETRØFLER MED PEANUTBUTTERFYLD

30 STK


Trøffelmasse

 • 200 gram chokolade, 70%

 • 2 dl piskefløde

 • 1-2 tsk honning

 • 1 tsk salt


Peanutbutterfyld


 • 2 spsk peanutbutter (uden sukker)

 • 1 spsk honning

 • 1 spsk kokosolie, fast form

 • 2 små tsk flagesalt


Topping


 • Finthakkede peanuts og kakaopulver til at rulle trøflerne i (eller matcha. Men det er ikke for alle. Herhjemme har jeg dem i hvert fald for mig selv)


Fremgangsmåde

 1. Først laves peanutbutterfyldet ved at komme peanutbutter, honning, salt og kokosolie i en blender. Kør massen til den er fast og til at arbejde med.

 2. Herefter trilles små kugler af peanutbuttermassen, som stilles i fryseren i et par timer. Hvis du lægger dem ovenpå hinanden i en dåse, skal der lige bagepapir imellem hvert lag, så de ikke hænger sammen.

 3. Nu laves chokolademassen. Opvarm først fløden i en gryde. Den skal være varm men ikke koge. Tag nu fløden af blusset og tilsæt hakket chokolade, honning og salt. Rør rundt i blandingen, til chokoladen er smeltet, og du har en tyk ganache. Trøffelmassen hældes i en skål med bagepapir i bunden og stilles i køleskabet i minimum 5 timer – gerne til dagen efter.

 4. Peanutbutterkuglerne tages ud af fryseren en halv time inden, trøflerne skal rulles. Trøflerne laves så ved at tage små portioner af chokolademassen op i hånden og trykke en peanutbutterkugle ned i massen.

 5. Herefter rulles trøflerne mellem hænderne.

 6. De færdige trøfler kan trilles i finthakkede peanuts, kakao, matchapulver eller pulveriserede frysetørrede hindbær. Og hvis det skal være helt ekstra, kan de dyppes i smeltet chokolade og drysses med spiseligt guldstøv. Det kunne være rigtig fin værtindegave, tænker jeg.