• Amanda Stensgaard

Snickersbidder med saltkaramel og chokolade


I dag byder jeg på endnu en sag for dessertmaven. Filibaba bliver smurt ind i chokolade for tiden, men er det ikke skønt? Søde sager forsøder tilværelsen og gør os måske endda til sødere mennesker. Jeg er i hvert fald ret sikker på, at de her snickers-hapsere, bestående af en nøddebund, en midte af karamel og et chokoladelag på toppen, vil få enhver, som smager på dem, til at fedte sig til en hapser mere. Hvis man da kan klare mosten, for kagen er tung på den konfektagtige måde.


Hapserne smager til forveksling som Snickers, men som med alle andre hjemmegjorte sager vil din krop sætte en del mere pris på en af disse karamelbidder end en original Snickersbar med en deklarationsliste, hvor du ikke aner hvad halvdelen af ingredienserne er. Og hvor du nok egentlig heller ikke vil vide det. Ingredienserne til disses barer ved man ligesom godt, hvad er, og så tager de vitterligt ikke mange minutter at røre sammen til en gæstedessert, som tager kegler.


KARAMELBIDDER


10-12 stykker


Bund


 1. 1 dl mandler

 2. 1 dl havregryn

 3. 2 spsk kokosmel

 4. 2 spsk kokosolie

 5. 1 tsk vaniljesukker

 6. 2 spsk flydende honning/agavesirup/ahornsirup

Mandler og havregryn blendes først til groft mel i en foodprocessor. Resten af ingredienserne tilsættes efterfølgende, og der blendes til massen er crumble-agtig. Efterfølgende presses bunden ud i en passende form (ca. 20 x 30 cm).


Saltkaramel lavet på dadler


 1. 3 dl bløde dadler, udstenede

 2. 1 tsk flagesalt

 3. 1 spsk crunchy peanutbutter

 4. 2 spsk salte peanuts, hakket i mindre stykker

 5. 1 spsk kokosolie

 6. 1/2 dl vand


Alle ingredienser til karamellen – med undtagelse af peanuts – kommes op i foodprocessoren og køres til en helt glat masse. Prøv dig frem med mængden af vand – karamellen skal være tyk men med lethed kunne smøres ovenpå bunden. Herefter tilsættes de hakkede peanuts, og karamellen fordeles på nøddebunden. Herefter skal kagen en tur i fryseren i en halv til en hel times tid.


Chokoladelag

 1. 2 spsk kokosolie

 2. 70 gram mørk chokolade (70%)

Chokoladelaget laves – meget simpelt – ved at smelte kokosolien i en gryde og derefter lade chokoladen smelte med ved meget lav varme. Til sidst tages kagen ud af fryseren og chokoladelaget hældes ud over. Inden chokoladen størkner helt, kan du drysse med kokos/frysetørrede bær eller andet lækkert.

Snickers-bidderne skal serveres helt kolde og skæres ud med en meget skarp kniv.