• Amanda Stensgaard

Spaghetti med laks, mascarpone og soltørrede tomater

Kære alle, som har fundet vej til dette lille skriv. God nytår!

Om jeg fatter, at vi skriver 2018 nu? Det gør jeg ikke. 2017 har været en lidt sjov størrelse, hvor jeg har brugt mere energi og tankevirksomhed på at spekulere på studie og fremtid, end jeg har brudt mig om. Det har handlet meget om at føøøle og snaaakke og lytte riiiigtig godt til den der mavefornemmelse, for så forhåbentligt at lande på den vej, der er rigtig for mig. Men det er sgu svært at vide, om man skal dreje til højre eller venstre, når man er ung og forvirret og til tider kan føle, at netop dét valg (studievalg, that is) er afgørende for ALT fremadrettet. Sådan er det jo ikke. Jeg ved det godt. 

Heldigvis føles den endelige beslutning meget rigtig. Selvom det ikke har været nemt at vinke farvel til antropologien. Lige straks starter jeg på Journalisthøjskolen, og dét bliver både pissefedt og spændende og angstprovokerende. Men skal vi ikke bare blive enige om, at 2018 mest af alt bliver et festligt indslag? Jeg tror det.

I hvert fald: Rigtig godt nytår! Må 2018 byde på masser af jordbær med fløde, mindre Trump, mange og lange kram, mindre krig og terror og en lang indian summer.

Og nu skal det handle om pasta.


For er der én ting, som er sikkert, så er det, at en god pastaret var en sikker vinder i 2017 og ligeledes bliver det i 2018. Denne er med stegt laks, som får følgeskab af  soltørrede tomater og vendes i en cremet blanding af spinat, mascarpone og parmesan. Jeg siger jer, at det er godt. Og hurtigt ikke mindst.

SPAGHETTI MED LAKS, MASCARPONE, SPINAT OG SOLTØRREDE TOMATER,


Opskriften er til 2 personer men genial at gange op, hvis man er mange om bordet.

Ingredienser

 • 160 gram spaghetti

 • 2 stykker fersk laks (ca. 225 gram) 

 • 2 tsk smør + olivenolie

 • 2 fed hvidløg, presset 

 • 160 gram frossen spinat

 • 6 spsk revet parmesan

 • 4 spsk mascarpone 

 • 3 spsk soltørrede tomater i olie, hakkede 

 • Salt og peber 

 • parmesanflager til pynt


Fremgangsmåde


 1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

 2. Imens steges laksen i olie, cirka 5-7 minutter på hver side eller til den er gennemstegt.

 3. I en lille gryde smeltes smørret, hvorefter hvidløget svitses ganske kort, inden den frosne spinat tilsættes. Lad alt væden fordampe, imens spinaten tør op.

 4. Herefter tilsættes mascarpone, parmesan og soltørrede tomater, og blandingen vendes godt sammen til en cremet sovs, som smages til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

 5. Når laksen er færdig, fjernes skindet, hvorefter kødet rives i mindre stykker og vendes i sovsen sammen med spaghettien.

 6. Server straks med parmesanflager og friskkværnet peber.  Forresten kan man sagtens undlade laksen, hvis man foretrækker retten vegetarisk.