• Amanda Stensgaard

Spaghetti med svampe og fløde

Billederne her er blevet lige til den gråtonede side. Det var egentlig ikke meningen. Men så matcher de i det mindste himlen, som Aarhus har hængende over sig i dag. Situationen var lidt en anden, da jeg for et par dage siden sad i Milano og drak Aperol Spritz på en tagterrasse med min kæreste. Der var solbriller påkrævet, og temperaturen tillod, at man smed både halstørklæde og vanter. SÅ befriende. Sådan en lille januars-getaway til Italien kan altså noget.

Pizza, gelato og d-vitamin er en sublim kur mod post-eksamenstrætte kroppe.

Og så er Milano bare en smuk storby, som, jeg forestiller mig, er bedre at besøge nu end om sommeren, hvor der er 40 grader og lange udsigter til en strand. Jeg vil i hvert fald give min varmeste anbefaling til byen, der byder på et utal af smukke bygninger, mad i særklasse og en ualmindeligt fashionable indbyggerskarre.


Særligt Navigli-kvarteret er helt klart et besøg værd. Her finder man gademarkeder, små unika-butikker og de hyggeligste restauranter, der ligger som en perlerække langs kanalen Naviglio Grande. En af dem er Luca e Andrea. En fin lille restaurant, som utvivlsomt bød på turens bedste måltid. Vi delte en milanesisk risotto med safran og en pastaret med fløde og svampe. Og så blev vi nødt til at smage husets tiramisu til dessert, som er tæt på at være den bedste, jeg til dato har smagt (men min mors er stadig nummer et!).

Stedet var gennemført og autentisk, og alt maden smagte bare dødlækkert. Særligt pastaretten sad lige i skabet, så den har jeg forsøgt at gøre efter. Og det er faktisk blevet helt godt, hvis jeg selv skal sige det. Smagen er meget tæt på at være den samme, ingredienslisten er overskuelig, og tilberedningstiden er ikke meget længere end tre numre på din yndlingsplayliste. Så der findes næsten ingen undskyldning for ikke at sætte pasta på menuen i aften. Det skulle da lige være at booke fly til Milano og få Luca og Andrea til at lave det i stedet. 😉


SPAGEHTTI MED SVAMPE OG FLØDESOVS

Til 2 personer

Ingredienser

 • 200 gram spaghetti

 • 2 spsk olivenolie + 1 spsk smør*

 • 250 gram brune champignon (eller et miks af forskellige svampe)4 fed hvidløg1 dl fløde*

 • 1/2 dl vand

 • Saften fra 1/2 lille citron

 • En stor håndfuld frisk basilikum

 • 1 lille tsk salt

 • Masser af friskkværnet peber

 • Friskhøvlet parmesan til drys (kan sagtens udelades)

Fremgangsmåde

 1. Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

 2. Imens den koger laver du sovsen. Rens svampene og skær dem i tynde skiver.

 3. Hak hvidløgene fint. Opvarm olie og smør på en pande, tilsæt hvidløg og svampe og skru ned på middelvarme. Lad blandingen stege i cirka 10 minutter under omrøring.

 4. Hak basilikum fint og tilsæt det til svampene. Tilsæt også fløde, vand og citron.

 5. Lad blandingen simre, indtil den begynder at tykne – det tager cirka 5 minutter.

 6. Smag til sidst til med salt og peber og anret derefter pastaen med svampesovsen ovenpå.

 7. Riv lidt parmesan henover, hvis du synes. Et drys friskkværnet peber er også at foretrække.

 8. Spis pastaretten som den er eller med lidt brød eller grøn salat til.