• Amanda Stensgaard

Vegansk kokoskaramel“Filibaba lyder altså lidt som navnet på en tryllekunstner,” sagde min ven, Stig, til mig, da jeg første gang præsentrede ham for bloggen. 

Jeg rystede uforstående på hovedet, for i min familie er det bare noget, vi plejer at sige, når noget mad er særligt lækkert. Eller ‘Mums Filibaba’ rettere. 

Nu er der så i mellemtiden sket det, at Filibaba faktisk har kastet sig over tryllekunsten. Ikke i klassisk korttrick-forstand, men i kemisk forstand. Så i dag bliver I, kære læsere, simpelthen indviet i, hvordan man tryller kondenseret kokosmælk om til karamel.  Det er lige dele magisk og mystisk. 3 timer i en gryde med kogende vand og voila! Så er der karamel på dåse. 


KOKOSKARAMEL

  • 1 dåse kondenseret kokosmælk*


Fremgangsmåde

  1. Fjern papiret på dåsen.

  2. Bring  et par liter vand i kog i en gryde, og læg dåsen deri, når vandet koger.Det er vigtigt, at dåsen er dækket helt med vand.

  3. Lad den koge under låg ved svag varme i 3 timer. 

  4. Når du tager den op af vandet og åbner dåsen, har du den lækreste kokoskaramel, som gør enhver portion havregrød lige dét bedre.

Herhjemme er vi glade for kombinationen: Frisk æble i tern, salte mandler, peanutbutter og kokoskaramel. Men karamellen er også god på is eller brownie, hvis det skal være ekstra festligt. 


*Man kan bruge almindelig kondenseret mælk i stedet, men ønsker man en vegansk karamel, skal man have fat i kondenseret kokosmælk.